Les Cases dels Mestres

El 1925 es va formalitzar la donació de Carlos Sanllehy i Girona a la vila de Caldes del terreny i els habitatges dels mestres de les escoles públiques nacionals del municipi. L’espai on estaven construïts aquests edificis és el que actualment ocupa l’equipament conegut com “les cases dels mestres”. L’any 2010 es van enderrocar els antics habitatges dels mestres i es va construir el nou edifici, inaugurat a finals del 2011. El juny del 2021 van començar les obres d’ampliació d’aquest equipament sociocultural amb l’objectiu d’augmentar la superfície.

Espai d’Entitats

L’Espai d’Entitats ofereix gairebé 750 m² per a les activitats de les entitats i grups estables del municipi. Engloba l’Espai Pilar Aznar i López, la terrassa superior exterior i 3 sales de reunions. L’Espai d’Entitats també compta amb guixetes i armaris per a les associacions i grups. Un dels criteris principals que ha definit i continua definint l’Espai d’Entitats és el caràcter polivalent de les sales destinades a les reunions i les activitats de les entitats. Per accedir-hi, les associacions i grups, han de sol·licitar-ho per instància.

Escola d’Adults Municipal El Roure Gros

L’Escola d’Adults de Caldes de Montbui va començar a funcionar els anys 80 quan un grup de voluntaris, la majoria estudiants de magisteri, van decidir cercar un espai on poder ensenyar a llegir i escriure a la gent. Actualment, l’Escola d’Adults Municipal ofereix una quarantena de cursos a les aproximadament 350 persones matriculades. L’oferta formativa té com a objectius cohesionar i arrelar en el  territori, afavorir la participació i lluitar contra les desigualtats. Per això, destaquen les formacions en noves tecnologies per reduir la bretxa digital i les lingüístiques, que faciliten la integració.

Servei d’Ocupació

El Servei d’Ocupació de La Piqueta té ubicada a Les Cases dels Mestres l’àrea de Formació Ocupacional. Els cursos de formació professionalitzadora es van començar a impartir a finals dels anys 90. En l’actualitat, des d’aquest espai es duu a terme l’atenció i orientació en matèria de formació per a la millora de les competències ocupacionals i es realitzen accions formatives destinades a la professionalització dels usuaris. Gran part d’aquestes formacions permeten obtenir el certificat de professionalitat, titulació homologada i reconeguda a nivell laboral. A més, també es realitzen programes ocupacionals, que inclouen accions per a la millora del capital competencial, accions formatives d’especialització i formacions a mida, segons les necessitats del mercat laboral local. El Servei d’Ocupació també organitza en aquest espai de Les Cases dels Mestres tallers ocupacionals per a la inserció laboral. Així com també trobades entre empreses i alumnes per a facilitar la inserció laboral a les empreses locals.

Cursos de català - Oficina de català de Caldes

L’Oficina de Català de Caldes ofereix cursos de català per a adults de diferents nivells presencials i en línia. Entre l’oferta formativa, hi ha cursos adreçats a no catalanoparlants, per tal de facilitar que entenguin i comencin a parlar la llengua, i d’altres dirigits a catalanoparlants, per aprendre a escriure correctament el català. Aquests cursos els ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística i faciliten l’obtenció d’un certificat oficial de coneixement de la llengua.

Programa Gent Gran Activa

El programa de Gent Gran Activa va començar a  funcionar el 1989, fruit d’un conveni entre la Fundació Santa Susanna i l’Ajuntament, que buscava dinamitzar  el col·lectiu de persones grans. Entre les activitats i  serveis que s’ofereixen actualment, en el marc de  Caldes, Ciutat Amiga de la Gent Gran, hi ha el programa de Dinamització de les activitats socioeducatives per a les persones grans, que permet la participació en la vida local a través de la Coordinadora de Gent Gran. Dins del mateix programa, recentment s’han posat en marxa activitats com el Servei d’Acompanyament individualitzat en l’ús  de les tecnologies i les xarxes socials.

Casal de la Gent Gran

La construcció d’aquest equipament dona resposta a una necessitat històrica i llargament reivindicada per veïns i veïnes de Caldes de Montbui: la construcció del Casal de la Gent Gran. Aquest espai el gestionarà l’Associació de Gent Gran, que té una llarga trajectòria i una massa social de més de mil persones, i que treballa per millorar la qualitat de vida del col·lectiu  de la gent gran del municipi.

Centre Obert Buimont

El Centre Obert va començar a funcionar a la dècada dels 80 com un centre d’informació jove. El curs 1992-93, i per tal de donar resposta a les necessitats ciutadanes, es va acabar convertint en el servei actual. El Centre Obert Buimont és un servei d’intervenció socioeducativa que té com a funció principal atendre infants i adolescents del municipi, prioritzant l’atenció d’aquells que estan en situacions de risc social i de les seves famílies. A través del treball individualitzat, en grup, en xarxa i amb la comunitat, es vol afavorir el desenvolupament personal i garantir el seu benestar, disminuint les situacions de risc i prevenint situacions de desprotecció infantil.

 

Horaris

1. Horaris cafeteria:
De dilluns a divendres de 7.30 a 21.45 h

2. Horaris atenció al públic secretaria:
De dilluns a divendres de 8 a 14 h - Dimarts i dijous de 15 a 21 h

C. Mestre Gregori Montserrat, 4 - 08140 Caldes de Montbui - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 115 09 47
Adreça electrònica: casesdelsmestres@caldesdemontbui.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 23.05.2023 | 12:33