Descripció general

Caldes de Montbui és una vila termal situada a la comarca del Vallès Oriental, a la província de Barcelona. El municipi s'ubica entre els massissos de Sant Llorenç de Munt i el Montseny, al peu de la muntanya del Farell (805 m) i a la vall de la Riera de Caldes, que travessa el municipi de nord a sud.

Caldes és una zona de fractures i plegaments que tenen com a conseqüència l'aflorament d'aigües termals, que brollen a més de 74ºC, una de les més elevades d'Europa.

Gràcies a aquest recurs natural, el municipi gaudeix d'una condició privilegiada que ha influït molt en el seu desenvolupament urbanístic i en el seu llegat històric, tradicional i cultural. Els orígens romans han deixat nombroses petjades que configuren el nostre patrimoni històric, com la tradició balneària, les Termes Romanes i l'ordenació del nucli antic de la vila.

El termalisme ofereix els principals atractius de Caldes de Montbui, però també se sumen altres: la flora i la fauna de l'entorn, els equipaments esportius, els centres dedicats a la cultura, el moviment comercial, les festes i les tradicions.

El municipi en xifres

Població: 18.109 habitants, dada referida a l’1 de gener de 2023
Extensió: 37,45 km²
P.J. Administratiu: GRANOLLERS
Comarca: Vallès Oriental

Dades estadístiques - Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT)

Informació estadística local - Diputació de Barcelona 

Informació geogràfica

El portal municipal d'informació geogràfica (geoportal) és un punt d'entrada centralitzat per a tota la informació i recursos relacionats amb la informació territorial.

Un dels principals objectius d'aquest portal és facilitar l'accés de la informació geogràfica a totes les administracions públiques, al sector privat i a la ciutadania, posant al seu abast visors de mapes, metadades i serveis geogràfics normalitzats.

Aquests geoportals estan d'acord amb els principis de les IDE de rang superior i amb la iniciativa europea INSPIRE.

Ajuntament

Adreça: Pl. de la Font de Lleó, 11 | 08140 Caldes de Montbui
Telèfon: 938 655 656 | Fax: 938 655 657
E-mail: caldesm@caldesdemontbui.cat
Web: www.caldesdemontbui.cat
NIF: P0803300C

Darrera actualització: 15.05.2024 | 13:31

Imatges

Darrera actualització: 15.05.2024 | 13:31