Les Cases dels Mestres creixen en espai i en serveis allotjats

Dilluns, 19 d'abril de 2021 a les 14:45

L’Ajuntament amplia l’edifici de Les Cases dels Mestres per adaptar l’actual construcció a la necessitat de disposar de més espais per fer activitats 
L’objectiu és ampliar el Casal de la Gent Gran,  augmentar la superfície per acollir les activitats del programa municipal de Gent Gran Activa, de l’Escola d’Adults i del Centre de formació Ocupacional, i per reubicar l’Espai d’Entitats i el Centre Obert

 

Isidre Pineda, alcalde

Jordi Martín, regidor d'Urbanisme

Núria Carné Navarro, regidora de Gent Gran Activa

Antonio Hernández, president del Casal de Gent Gran

El proper mes de juny comencen les obres del projecte d’ampliació de Les Cases dels Mestres, l’equipament sociocultural ubicat a la plaça Catalunya i construït l’any 2010. 

El projecte sorgeix de la necessitat d’adaptar l’edifici existent als nous requeriments que han anat sorgint des de la seva construcció. L’objectiu és ampliar el Casal del la Gent Gran així com augmentar la superfície destinada a les activitats del programa municipal de Gent Gran Activa, a l’Escola d’Adults El Roure Gros, al Centre de formació ocupacional i a les classes de català, i reubicar l’Espai d’Entitats i el Centre Obert.

L’actuació consistirà en la realització d’una reforma de l’edifici actual, en forma de “L”, i l’enderroc de dues construccions més de la parcel•la per tal de poder ampliar l’edifici principal. 

El nou edifici se situarà de forma lineal, des del carrer de Gregori Montserrat al carrer de Sentmenat, formant una “U” amb l’edifici existent, envoltant el pati central, i obrint-lo de forma completa al carrer Mestre Gregori Montserrat, promovent la unió de l’espai de la plaça Catalunya amb l’interior de l’illa. L’edificació també disposarà d’un accés alternatiu a l’interior des del carrer Sentmenat. 

El fet que l’edifici envolti el pati central, permetrà que tots els seus espais s’il•luminin i es ventilin de forma natural. Des del pati, en planta baixa, es podrà accedir al nou espai polivalent, una gran sala de 300 m2  que disposarà d’espais complementaris com magatzems, vestidors i lavabos. La sala es podrà subdividir en tres  espais independents mitjançant envans mòbils per tal de donar-li més flexibilitat d’ús. 

La planta baixa també acollirà el Casal de Gent Gran ampliat i el despatx de l’Associació de Gent Gran de Caldes de Montbui. En aquests espais es desenvoluparan les activitats més lúdiques com són els jocs de taula i el billar, entre d’altres. En aquesta planta també s’hi ubicaran els espais oferts a les entitats locals per a realitzar reunions, trobades, etc.

Amb la nova construcció, la cafeteria disposarà d’un espai destinat exclusivament als serveis de restauració de l’equipament. La terrassa continuarà sent un espai complementari a la cafeteria, a banda d’un espai de relació i distribució.

Tant el Casal de la Gent gran com l’Espai d’Entitats podran funcionar independentment de l’àrea de la Cafeteria, mitjançant un itinerari accessible que comunicarà amb l’accés del carrer de Sentmenat i amb els nous banys accessibles de la sala polivalent.
La primera planta del nou edifici acollirà el Centre Obert Buimont, equipament de la regidoria de benestar social destinat a joves. Constarà de dues aules i un espai comú destinat a activitats complementàries com els berenars. 

La primer planta també disposarà d’una gran terrassa de 270 m2 que es podrà utilitzar per a activitats culturals, com xerrades a l’aire lliure, cinemes a la fresca i activitats físiques exteriors, entre d’altres. El disseny de la terrassa inclourà una jardinera lineal per incorporar un petit jardí urbà. Una escala exterior connectarà aquest espai amb el pati central.

La segona planta acollirà una aula taller polivalent destinada a qualsevol activitat cultural i educativa organitzada pels col•lectius locals, escola d’adults, formació ocupacional, classes de català o d’altres serveis municipals.

L’edificació garantirà l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda o amb qualsevol altre limitació. 

El projecte, d’inici imminent, es desenvoluparà de manera que no interfereixi amb el funcionament normal del centre, començant amb la demolició dels edificis que allotgen el Centre Obert i l’Espai d’Entitats, la construcció de l’edifici d’ampliació i la reforma de l’actual sala polivalent.

L’obra, amb un import de licitació de 1.299.898,99€, compta amb dues subvencions, 800.000€ del Programa General d’inversions de la Diputació de Barcelona 2019-2023 i 250.000€ del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament de Caldes cobrirà l’import restant.

El projecte d’ampliació ha estat presentat avui, en roda de premsa, per Isidre Pineda, alcalde, Jordi Martín, regidor d’Urbanisme, Núria Carné Navarro, regidora de Gent Gran Activa, Diego Nakamatsu, arquitecte del projecte, i Antonio Hernández, president del Casal de Gent Gran de Caldes de Montbui, acompanyat d'alguns membres.

 

Darrera actualització: 19.04.2021 | 15:34