El curs 2022-2023 a Caldes de Montbui hi ha 4.196 persones matriculades en el conjunt de les etapes educatives

Dijous, 8 de setembre de 2022 a les 00:00

Aquest curs 22-23 el total d’alumnes matriculats en els diferents nivells educatius del municipi és de 4.196. Les escoles bressol municipals han cobert pràcticament el 100% de les places

El curs escolar 2022-2023 comença amb 4.196 persones matriculades en algun dels centres educatius de Caldes de Montbui. Aquesta xifra inclou els alumnes matriculats als nivells educatius no obligatoris i els aproximadament 3.000 alumnes de primària i secundària obligatòria que han començat el curs aquesta setmana. En concret, aquest curs hi ha 1.720 alumnes d’educació infantil i primària als centres educatius municipals. Pel que fa a l’ESO, el total d’alumnes és de 917 entre els 3 instituts que hi ha a Caldes de Montbui.  

En termes globals, aquest curs hi ha aproximadament un centenar més d’alumnes matriculats que el curs anterior. Això s’explica, sobretot, per l’obertura del nou Cicle Formatiu de grau mitjà d’Estètica i Bellesa a l’Institut Manolo Hugué i per la cobertura de pràcticament el 100% de les places ofertes a les escoles bressol municipals.

L'alcalde, Isidre Pineda, i el regidor d'Educació i Formació Permanent, Josep Busquets, han visitat aquest dijous els centres educatius del municipi coincidint, aquesta setmana, amb l'inici del curs escolar.

Èxit del nou Cicle Formatiu d’Estètica i Bellesa

Una de les novetats del curs és el nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Estètica i Bellesa que ofereix l’Institut Manolo Hugué. L’estrena s’ha fet amb 22 alumnes matriculats. L’existència d’aquest nou curs permet completar el Cicle Formatiu de Grau Superior de Termalisme i Benestar que ja oferia aquest centre educatiu. Una aposta que aquest any compta 12 alumnes matriculats en cada un dels dos cursos que hi ha.

En total, a l’Institut Manolo Hugué aquest curs escolar hi ha 628 alumnes matriculats entre batxillerat i els diferents cicles formatius.

Les escoles bressol municipals cobreixen les places ofertes

La gratuïtat de l’I2 s’ha notat en el nombre de matrícules d’aquesta etapa educativa que aquest any compta amb 95 alumnes, el 100% de les places ofertes per aquest nivell. D’aquests, 43 són noves matriculacions d’aquest curs. En termes globals, a les escoles bressol municipals hi ha 172 infants matriculats (98 a l’EBM Gegant del Pi i 74 a l’EBM La Lluna). A aquests, cal sumar-hi els 28 alumnes matriculats a l’escola bressol Peixets. 

Més de 700 matriculats a les escoles d’adults, d’art i de música

L’escola d’adults municipal el Roure Gros, l’escola municipal de música Joan Valls i el taller d’art municipal Manolo Hugué sumen més de 700 alumnes aquest proper curs. Unes dades que encara són provisionals a l’espera de concretar les matrícules en cada un d’aquests centres.

Una quinzena de nous alumnes estrangers

Entre el total dels alumnes matriculats, aquest curs n’hi ha una quinzena de nacionalitat estrangera. En total, són 9 nacionalitats diferents: Hondures, El Salvador, Pakistan, Ucraïna, França, Marroc, Argentina, Uruguai i Colòmbia. Tot i això, la majoria dels alumnes que s’han incorporat a través del que es coneix com a matricula viva, és a dir, les sol·licituds que arriben fora de termini, són d’altres municipis de l’estat espanyol.

Darrera actualització: 08.09.2022 | 14:31