Uns 3.000 alumnes comencen la setmana que ve el curs a Caldes

Divendres, 2 de setembre de 2022 a les 00:00

Uns 3.000 nens i nenes, segons dades encara provisionals, comencen la setmana que ve el curs escolar als centres d’educació infantil, primària i secundària obligatòria de Caldes de Montbui

S’ha hagut d’ampliar un curs de 5è a l’escola El Farell per l’augment de demanda i l’escola Montbui comença el curs amb un grup menys de I-3 a l’espera de la decisió final del departament d’Educació

 

Dilluns 5 de setembre arrenca el curs 2022-2023 a Caldes de Montbui amb uns 2.000 nens i nenes a les escoles d’educació infantil i primària, i a les escoles bressol. Dimecres 7 de setembre arrenquen el nou curs un miler més d’alumnes d’educació secundària obligatòria. En total, uns 3.000 nens i nenes, segons dades encara provisionals, comencen la setmana que ve el curs escolar als centres educatius del municipi. A aquestes xifres, caldrà afegir encara els alumnes de cicles no obligatoris. És a dir, de batxillerat, dels Cicles Formatius, de l’escola d’Adults el Roure Gros, del taller d’art Manolo Hugué i de l’Escola de Música Joan Valls.

El regidor d'Educació, Josep Busquets, analitza aquestes dades i destaca que la principal novetat d’aquest nou curs és que començarà completament normal pel que fa a les restriccions sanitàries per la COVID. En concret, ja no seran necessàries les mascaretes i s’eliminen els protocols de gestió dels casos COVID.

A falta de concretar encara les dades de matriculació definitiva, ha estat necessari ampliar un grup de 5è de primària a l’escola El Farell per l’elevat volum de demanda, que passarà de 2 a 3 grups en aquest nivell. D’altra banda, el curs comença amb un grup menys de I3 a l’escola Montbui. Tot i això, la situació encara pot canviar depenent de la matriculació final de nous alumnes. De fet, els Serveis Territorials d’Educació encara no ha donat resposta oficial a la proposta feta per l’Ajuntament el juliol en què es demanava un compromís ferm per part del Departament d’Educació per fixar el nombres d’alumnes matriculats a partir del qual s’obrirà aquest nou grup. 

Pel que fa a les Escoles Bressol Municipals, s’ha pogut satisfer tota la demanada i aquest proper curs hi ha un lleuger increment d’infants matriculats respecte els dos últims cursos, recuperant així el nivell previ a la pandèmia. A l’espera de concretar les dades definitives, s’han ocupat 97 de les 108 places ofertes a les escoles bressol La Lluna i Gegant del Pi. L’entrada en vigor de la gratuïtat de l’escolarització d’infants de 2 anys sí que es nota a caldes de Montbui perquè ha fet repuntar el nombre de matriculacions d’aquest nivell respecte el registrat en els cursos anteriors. En concret, s’han omplert les 43 places ofertes per aquest proper curs. Tot i això, l’Ajuntament ha sol·licitat al departament d’Educació que revisi l’aportació que ofereix per cada alumne matriculat a I2 perquè els diners previstos no cobreixen completament el cost d’escolarització d’aquests alumnes. Per tant, això provocarà que l’Ajuntament hagi d’aportar els diners que falten, que són uns 25.000 € pel curs 2022-2023.

Darrera actualització: 02.09.2022 | 14:12