Les Escoles Bressol Municipals inicien el nou curs amb un equipament especial per a l’estimulació sensorial dels infants

Dilluns, 5 de setembre de 2022 a les 10:20

Les escoles bressol La Lluna i Gegant del Pi disposaran aquest curs de material especial per estimular sensorialment els infants i desenvolupar un projecte de psicomotricitat preventiva i relacional

Les escoles bressol municipals estrenen aquest curs 2022-2023 un conjunt de material i equipament especial per l’estimulació sensorial dels infants de 0 a 3 anys. L’objectiu és crear espais multisensorials en cada una de les escoles bressol on els infants puguin aprendre i desenvolupar-se mitjançant l’experimentació i el descobriment sensorial, potenciant encara més l’estimulació multisensorial amb materials i elements dels quals fins ara no es disposava.

En concret, l’EBM Gegant del Pi disposa de: Taules de llum, Taula de cromoteràpia, Projectors Miralls i safates amb miralls, Cubs sensorials, Llums de fibra òptica, Tub de bombolles, Peces geomètriques lluminoses i tubs de llum, Capses de llum, Materials d'experimentació amb sorra i aigua, i un pont, passarel·la i túnel.

L’EBM La Lluna disposa de: material divers per l'aula (fusta, metall, roba, paper o vímet) que donen joc a la imaginació dels propis infants i ofereixen múltiples possibilitats de joc. També disposa d’una panera dels tresors amb altres tipus de materials de diferents pesos, textures, formes i temperatures que produeixin una diversitat de sons i aporten diferents sensacions als infants. També material específic per l'espai d'experimentació El Regòlit, material divers per fer jocs de llums i ombres, o bé, altre material com ampolles sensorials, boles sensorials, lloses sensorials, carros sensorials, cortines de fibra òptica, taules de llum, taules d'experimentació de sorra i aigua, circuits d'aigua, lots pels sorrals, bols, miralls o projectors. Dins el projecte també s’ha inclòs la construcció d'una bassa, estructures i material divers al jardí.

Paral·lelament, les escoles bressol municipals desenvolupen un projecte de psicomotricitat preventiva i relacional, conjuntament amb els professionals del CDIAP de Caldes de Montbui. La iniciativa consisteix en organitzar sessions amb petits grups heterogenis d’infants durant les quals, se’ls proporciona diversos materials i elements amb la finalitat d’afavorir un desenvolupament motriu, emocional i social més harmònic al seu moment evolutiu i que permeti evitar certes derivacions al CDIAP.

La inversió en aquest nou equipament ha estat de 20.775,56 € que s’han finançat, en bona part, a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 05.09.2022 | 10:18