Unes 80 persones participen a la cloenda de la 8a edició del LECXIT, el programa de foment de la lectura als infants

Dimecres, 26 d'abril de 2023 a les 00:00

La Biblioteca de Caldes acull l’acte de cloenda de la 8a edició del LECXIT, el programa de foment de la lectura entre els infants, una iniciativa que compta amb la col·laboració dels centres educatius del municipi

Punti final a la 8a edició el programa LECXIT, la iniciativa de foment de la lectura entre els nens i nenes del municipi. La festa de cloenda s’ha dut a terme aquest dimarts a la Biblioteca de Caldes i hi ha participat unes 80 persones, entre els quals la trentena d’infants i voluntaris d’aquesta edició.

Durant l’acte, un infant de cada centre educatiu va compartir la seva experiència amb els assistents. Al finalitzar l’acte, es va fer entrega dels certificats a les persones voluntàries i els infants van rebre també un obsequi.

La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura de l’infant per ajudar-lo a gaudir de la lectura.  D’aquesta manera, s’aconsegueix que els nens i les nenes que participen en aquest programa millorin la seva capacitat i comprensió lectora. I això, a la llarga, es tradueix en una millora del seu rendiment escolar.

LECXIT, lectura i èxit

El programa LECXIT, que a Caldes es va iniciar el 2015, té com a objectiu el foment de la lectura entre infants de primària. La iniciativa, promoguda per la Fundació Jaume Bofill, busca incrementar l'èxit educatiu dels infants a través de la millora de la seva comprensió lectora. La clau del LECXIT està en el fet de treballar de forma lúdica i amena amb els infants a través del voluntariat.

A Caldes de Montbui el programa es materialitza a partir del treball conjunt de les escoles de primària, les AFAs, l’Institut Manolo Hugué, la Biblioteca de Caldes i l’Ajuntament, amb la col·laboració del Punt de Voluntariat. De fet, un dels fets diferencials que explica l’èxit d’aquest programa és la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa. A més, les persones voluntàries també reben formació i assistència durant tot el programa.

Darrera actualització: 26.04.2023 | 12:26

Imatges