Arrenca la vuitena edició del programa LECXIT de foment de la lectura dels infants del municipi a través del voluntariat

Dijous, 20 d'octubre de 2022 a les 00:00

En marxa la vuitena edició del programa LEXCIT, que té com a objectiu millorar la comprensió lectora dels infants. Oberta la convocatòria per a voluntaris fins el 17 de novembre

Tret de sortida del LECXIT, el programa de foment de la lectura entre els infants de primària que es duu a terme a Caldes de Montbui des del 2015. La iniciativa, promoguda per la Fundació Jaume Bofill, té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través de la millora de la seva comprensió lectora. A Caldes de Montbui el programa LECXIT es materialitza gràcies al treball conjunt d'escoles de primària, AMPAs, la Biblioteca de Caldes i l’Ajuntament, amb la col·laboració del Punt de Voluntariat.

En aquesta vuitena edició, participen d’aquesta iniciativa les escoles El Calderí, El Farell, Montbui i Pia, l’Institut Manolo Hugué i també la Biblioteca Municipal.

La primera fase del LECXIT consisteix en la cerca de persones voluntàries que vulguin compartir una hora de lectura a la setmana amb infants del municipi. Per ser voluntari, només cal saber llegir bé en català. Les inscripcions es poden fer fins el 17 de novembre a l’escola on es vulgui fer el voluntariat, a la biblioteca o a l’Ajuntament.

La clau del LECXIT és abordar la lectura d’una forma lúdica i amena gràcies a la tasca dels voluntaris i voluntàries, i a la implicació de tot l’entorn dels infants que participen en el programa. La tasca principal de les persones voluntàries és acompanyar la lectura dels infants, ajudant-los a gaudir de la lectura. D’aquesta manera, s’aconsegueix que els nens i nenes que participen en aquest programa millorin la seva capacitat i comprensió lectora. I això, es tradueix en una millora del seu rendiment escolar. El programa també preveu la formació i l’assistència constant dels voluntaris durant tot el temps.

Darrera actualització: 20.10.2022 | 09:54