Una trentena de persones participen a la jornada de formació del 8è LECXIT

Divendres, 18 de novembre de 2022 a les 00:00

La sessió de formació de la 8a edició del LECXIT s’ha fet a la Biblioteca Municipal i ha aplegat una trentena de persones que ajudaran a millorar la comprensió lectora d’alumnes d’ entre 3r i 6è de primària de les escoles calderines

La Biblioteca Municipal de Caldes ha acollit aquest dijous la sessió de formació del programa LECXIT per aquest curs. Conduïda pel dinamitzador de grups Ferran Puertas, la jornada ha servit per donar i agafar idees perquè l’estona compartida entre les parelles del programa LECXIT que te com a objectiu millorar la comprensió lectora dels infants i adolescents, sigui una estona agradable i gaudeixin d’una bona lectura en bona companyia.

La sessió de formació, en la que hi han participat una trentena de persones, dóna pas ara a la formació de les parelles LECXIT (voluntariat i infants) a cada centre educatiu (escola Montbui, El Farell, El Calderí i l’Escola Pia).

El compromís del programa LECXIT passa per compartir una hora de lectura a la setmana amb infants de les escoles del municipi.

Les persones voluntàries només han de saber llegir bé en català.

La convocatòria de voluntariat continua oberta

Tot i que el programa ja hagi començat, la convocatòria per al voluntariat del LECXI per aquest curs continua oberta. Les persones que s’hi vulguin apuntar poden fer-ho en tot moment anant a l’escola on volen fer el voluntariat o adreçant-se al departament d’Educació de l’ajuntament

LECXIT, lectura i èxit

El programa LECXIT, que va iniciar-se fa 8 anys al nostre municipi. Es tracta d’un el programa de foment de la lectura entre infants de primària que es duu a terme a Caldes de Montbui des del 2015. La iniciativa, promoguda per la Fundació Jaume Bofill, té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través de la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

A Caldes de Montbui el programa es materialitza gràcies al treball conjunt d'escoles de primària, AMPAs, l’Institut Manolo Hugué, la Biblioteca de Caldes i l’Ajuntament, amb la col·laboració del Punt de Voluntariat.

La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura d’un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura i d’alguna manera esdevenir un referent lector. Construir una bona relació basada en la confiança ajudarà a conèixer els interessos de l’infant i poder fer propostes de lectura basades en el què li agrada.

D’aquesta manera, s’aconsegueix que els nens i nenes que participen en aquest programa millorin la seva capacitat i comprensió lectora. I això, es tradueix en una millora del seu rendiment escolar. El programa també preveu la formació i l’assistència constant dels voluntaris durant tot el temps.

Per a més informació i contactes:

- Educació: educació@caldesdemontbui.cat

- Punt de Voluntariat: participacio@caldesdemontbui.cat / Telf. 93.862.70.24

 


 


 


 

Darrera actualització: 18.11.2022 | 13:24