L’Ajuntament aposta per les accions de sensibilització en diversos col·lectius per lluitar contra la LGTBIfòbia

Dilluns, 28 de juny de 2021 a les 18:30

La regidoria d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+ aposta per la sensibilització i la difusió en instituts, entitats esportives i residències de gent per evitar actituds LGTBIfòbiques al municipi

Coincidint amb la celebració del dia de l’orgull LGTBIQ+, la regidoria d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+ ha fet balanç de les accions dutes a terme durant l’últim any. En aquest sentit, la regidora Ángeles Llive ha situat com a prioritat les accions de sensibilització i de divulgació en diversos àmbits.

En concret, s’ha fet formació bàsica presencial en temes LGTBI als representants polítics i a tots els treballadors i treballadores públiques. També s’han fet visites als patis dels instituts del municipi (l'INS Pic del Vent, l'INS Manolo Hugué i l'Escola Pia) on s’ha desplegat el Punt SAI LGTBI per visibilitzar, sensibilitzar i informar de l’existència del servei que s'ofereix en aquest punt. De la mateixa, s’ha traslladat el Punt SAI LGTBI  a les residències de gent gran que hi ha a Caldes de Montbui (El Álamo, Santa Susanna i la Nostra Llar) per tal d’informar del servei i oferir formació bàsica en temes LGTBI a tot el personal que treballa en aquestes residències.

En aquesta línia de treball transversal amb tots els sectors de la societat, des de la regidoria també s’ha presentat el PUNT SAI LGTBI a la taula de comerç, per tal de treballar conjuntament per oferir un comerç inclusiu, respectuós, segur i no discriminatori. Aquest treball conjunt també s’ha dut a terme amb Cultura i Joventut, per tal de dur a terme activitats sobre temes LGTBI. En aquest sentit, destaca també l’elaboració conjuntament amb Joventut del Protocol de prevenció de les violències masclistes i LGTBIfòbiques en l'espai públic d'oci nocturn.

En la línia d’apostar per la divulgació, des de la regidoria d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+ també s’ha elaborat un glossari bàsic de termes LGTBIQ+, que permeten donar a conèixer la ciutadania part de la realitat i la diversitat d’aquest col·lectiu. Aquest glossari s’ha fet arribar també als instituts, a les entitats esportives i culturals, així com també a les residències de gent gran el municipi amb la voluntat de sensibilitzar a partir del coneixement col·lectiu.

Un any del Punt SAI LGTBI

Fa exactament un any que va entrar en funcionament aquest nou servei. De fet, l’Ajuntament de Caldes de Montbui ha apostat clarament per oferir aquest servei i l’ha convertit en el primer municipi de menys de 20.000 habitants a disposar d’un servei d’aquestes característiques. D’aquesta manera, l’Ajuntament va fer una aposta pionera entre els municipis de les seves mateixes característiques per consolidar un servei que pot atendre tot tipus de demandes i necessitats del col·lectiu LGTBIQ+ i alhora, sensibilitzar i visibilitzar el col·lectiu entre la ciutadania.

La valoració del Punt SAI d’aquest any s’ha de fer tenint en compte la situació sanitària de pandèmia que ha obligat a reformular i adaptar el servei per tal de poder seguir atenent els usuaris de manera segura. Tot i les restriccions, el servei ha estat sempre actiu de forma telemàtica. Durant aquests mesos s'han pogut realitzar diverses accions d’atenció i acompanyament a diferents persones del col·lectiu, posant-les en contacte amb altres membres d'aquest, o bé, ajudant en la tramitació de diferents documents com ara els canvis de nom a les targetes sanitàries.

El Punt SAI, al servei del col·lectiu

Caldes de Montbui disposa del Punt SAI (Servei d'Atenció Integral LGTBIQ+) des del juny del 2020. Aquest servei té com a objectiu acompanyar, assessorar i donar suport en tot moment a totes aquelles persones que pertanyen o que tenen algun vincle amb aquest col·lectiu. El punt SAI dóna servei a l’Espai Jove El Toc i cal demanar cita prèvia. Es pot contactar per telèfon: 93 865 46 55 / 674 32 35 78 o per mail a sai@caldesdemontbui.cat.

Darrera actualització: 28.06.2021 | 18:19