El Dia Internacional contra la LGTBIfòbia l’Ajuntament referma el compromís de garantir els drets i el respecte pel col·lectiu

Dilluns, 17 de maig de 2021 a les 08:30

El 17 de maig, Dia Internacional en la lluita contra la LGTBIfòbia, l’Ajuntament referma el seu compromís per garantir el respecte a la diversitat afectiva i de gènere dins del municipi

L’Ajuntament de Caldes de Montbui, en el seu compromís pel desenvolupament i compliment de la Llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i amb l’objectiu d’erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, es compromet una vegada més a garantir dins el seu municipi el respecte a la pluralitat d’expressions de gènere i a les diverses orientacions afectives i sexuals. De la mateixa manera, també en  la defensa de la igualtat com a garant de la lliure expressió de la diversitat i en la lluita quotidiana contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia, la intersexofòbia i la bifòbia, sigui quin sigui el seu àmbit d’expressió.

El 1990 l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals. Des d’aquell any, el 17 de maig es s’ha establert com a Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia.

Un nou glossari per conèixer millor el col·lectiu LGTBIQ+

En aquest sentit, per tal de fomentar l’educació i el (re)coneixement de la comunitat LGTBIQ+, la regidoria d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+ aprofita el Dia Internacional de la lluita contra la LGTBIfòbia per presentar un “Glossari bàsic de termes LGTBIQ+”. L’objectiu és que el glossari es converteixi en una eina que ajudi a aclarir alguns dels termes clau per entendre i conèixer més a fos la realitat del col·lectiu LGTBIQ+. El vocabulari proposat és només una aproximació als principals termes dins del moviment i no comprèn la totalitat d'aquests, atès que la realitat és canviant i sorgeixen noves paraules per descriure-la.

El Punt SAI, al servei del col·lectiu

Des del juny del 2020, Caldes de Montbui disposa del Punt SAI: Servei d'Atenció Integral LGTBIQ+. Aquest servei té com a objectiu acompanyar, assessorar i donar suport en tot moment a totes aquelles persones que pertanyen o que tenen algun vincle amb aquest col·lectiu. El punt SAI dóna servei a l’Espai Jove El Toc i cal demanar cita prèvia. Es pot contactar per telèfon: 93 865 46 55 / 674 32 35 78 o per mail a sai@caldesdemontbui.cat.

 

Darrera actualització: 17.05.2021 | 08:18