Caldes celebra el Dia de l’Orgull LGTBI+ amb diversos actes per reivindicar els drets del col•lectiu

Dilluns, 21 de juny de 2021 a les 14:30

El lleó de la Font protagonitza el cartell del Dia de l’Orgull LGTBI+ d’aquest 2021 amb el lema “El poble que bull amb molt orgull!”, una jornada per reivindicar els drets del col·lectiu

“El poble que bull amb molt orgull” és el lema escollit per l’Ajuntament per reivindicar els drets del col·lectiu LGTBIQ+ el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull i de l’Alliberament LGTBI+. El cartell d’aquest 2021 el protagonitza el lleó de la Font del Lleó, un dels elements més icònics del municipi, que per la ocasió s’ha pintat les ungles amb la bandera del col·lectiu.

El 28 de juny se celebra arreu del món aquesta jornada per commemorar commemoren els aldarulls i les protestes de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l'alliberament del col·lectiu. Una rebel·lió per plantar cara a la violència històrica i institucional patida, liderada per dones trans racialitzades, que ara fa 52 anys va suposar l'inici del moviment LGTBI+.

Per aquest any, la regidoria d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+ de l’Ajuntament de Caldes de Montbui ha organitzat un seguit d’actes amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat del col·lectiu LGTBI+ i reivindicar els drets humans de les persones LGTBI+ arreu del món. Per això, el mateix dilluns 28 de juny a les 19.00 h a la Plaça de la Font del Lleó es farà la lectura del manifest oficial. Aquella mateixa tarda, a partir de les 17.15 h, l’Espai Jove El TOC ha organitzat diferents activitats, entre les quals, la pintada del banc del jardí amb els colors de la bandera LGTBI+.

El dimarts 29 de juny a les 19.00 h es farà un cinefòrum a la Sala Noble de l’Espai Can Rius. Es projectarà el documental “EnFemme” i, posteriorment, es farà un col·loqui amb la seva directora, Alba Barbé i Serra. Aquest llargmetratge és la història d'una comunitat que practica el cross-dressing en un club de Barcelona. Un documental que planteja la fluïdesa amb què determinades persones viuen el gènere i la sexualitat en un món que exigeix posicionar-se i posar-se etiquetes constantment.

El dijous 1 de juliol a les 22.00 h a la Plaça de l’Onze de Setembre, dins de la programació “Bombolles d’estiu” organitzada per Caldes Cultura, es projectarà la pel·lícula “Pride”. Un llargmetratge basat en una història real sobre el col·lectiu LGTBI+ al Regne Unit els anys 80.

Reserva de les invitacions gratuïtes pels actes a caldescultura.cat

Darrera actualització: 21.06.2021 | 15:01