Informacions Curs escolar 2021-2022

Dimecres, 8 de setembre de 2021 a les 00:00

El dilluns 13 de setembre comença oficialment el nou curs escolar 2021-2022, i ho fa amb tots els centres educatius oberts, el 100% de presencialitat i l’us de la mascareta obligatòria a les aules als alumnes a partir dels 6 anys.

Des del punt de vista de la gestió de la pandèmia, des de l’Ajuntament s’han dut a terme un seguit d’actuacions per tal d'implementar correctament les mesures d'organització vigents i fer encara més segurs els centres educatius.

Curs 2021-2022

Més de 4.100 alumnes començaran aquest curs escolar a Caldes de Montbui. Són, aproximadament, una cinquantena més que el curs anterior. L’any passat hi va haver 4.058 alumnes matriculats en els diversos nivells educatius que hi ha al municipi. Segons les dades, encara provisionals, hi haurà uns 3.470 alumnes entre les escoles bressol, el segon cicle d’educació infantil, la primària i la secundària. A aquests, caldrà afegir uns 800 alumnes més de l’escola d’adults, l’escola de música i el taller d’art.  

El Pla d’Actuació del curs 21-22 manté alguns dels aspectes organitzatius i mesures higièniques desplegades durant el curs 20-21, però s’introdueixen alguns canvis. El curs serà 100% presencial. La mascareta continua sent obligatòria a partir dels 6 anys. Al pati es poden trobar diferents grups bombolla amb mascareta tot i que si només surt el grup estable, no caldrà dur-la.

En termes organitzatius, les entrades i sortides continuen fent-se de manera esglaonada a criteri de cada centre. Les reunions amb les famílies es faran preferentment per via telemàtica. Però sí que es permet a un familiar acompanyar l’infant a l’aula en la fase d’integració d’educació infantil. També es poden fer activitats extraescolars (amb un màxim d’entre 10 i 15 alumnes) i colònies, d’acord amb els protocols establerts.

Una de les novetats més significatives és que els alumnes vacunats amb pauta completa o que hagin passat la COVID-19 no han de fer quarantena en cas que es confirmi un positiu en el grup. En aquest sentit, en cas d’un contacte estret, el protocol marca que es farà prova diagnòstica a tots els membres del grup de convivència estable. A partir d’aquí, a les persones amb la pauta completa de vacunació es farà un test d’antígens a les farmàcies entre els dies 0 i 1 des de la detecció del positiu en el grup. Per ales persones no vacunades o amb la pauta incompleta, es farà una prova PCR entre els dies 4 i 6 i s’haurà de fer una quarantena obligatòria de 10 dies.

Darrera actualització: 17.09.2021 | 09:24