Informacions Curs escolar 2021-2022

Dimecres, 8 de setembre de 2021 a les 00:00

El Departament de Salut ha aprovat la Resolució per la qual s'adapten les mesures del Pla d'actuació per al curs 2021-2022 per a centres educatius en el marc de la pandèmia

El nou Pla fa referència a mesures com l'ús de la mascareta, permet la interacció entre els grups de convivència estable i estableix les recomanacions generals d'actuació davant de símptomes compatibles amb la covid-19.

Resum de l'actualització del Pla d'actuació per a centres educatius en el marc de la pandèmia:

  • La mascareta deixa de ser obligatòria a tots els centres educatius, inclosos els d'educació especial, tant als espais interiors com als exteriors. L'ús de la mascareta sí que continua sent obligatòria en el transport escolar.
  • Els grups bombolla poden interaccionar entre si, tant a l'exterior com a l'interior.
  • Cal prioritzar els espais a l'aire lliure i la ventilació continuen sent mesures prioritàries.
  • En la mesura que sigui possible, el rentat de mans amb aigua i sabó durant almenys 40 segons segueix sent molt recomanat.
  • No es recomana l'assistència al centre quan es presentin símptomes aguts compatibles amb COVID-19. Es podrà reprendre l'assistència al centre educatiu davant una millora evident de la simptomatologia i quan s'hagi estat sense febre les darreres 24 hores.

 

Curs 2021-2022

Més de 4.100 alumnes començaran aquest curs escolar a Caldes de Montbui. Són, aproximadament, una cinquantena més que el curs anterior. L’any passat hi va haver 4.058 alumnes matriculats en els diversos nivells educatius que hi ha al municipi. Segons les dades, encara provisionals, hi haurà uns 3.470 alumnes entre les escoles bressol, el segon cicle d’educació infantil, la primària i la secundària. A aquests, caldrà afegir uns 800 alumnes més de l’escola d’adults, l’escola de música i el taller d’art.  

El Pla d’Actuació del curs 21-22 manté alguns dels aspectes organitzatius i mesures higièniques desplegades durant el curs 20-21, però s’introdueixen alguns canvis. El curs serà 100% presencial. La mascareta continua sent obligatòria a partir dels 6 anys. Al pati es poden trobar diferents grups bombolla amb mascareta tot i que si només surt el grup estable, no caldrà dur-la.

En termes organitzatius, les entrades i sortides continuen fent-se de manera esglaonada a criteri de cada centre. Les reunions amb les famílies es faran preferentment per via telemàtica. Però sí que es permet a un familiar acompanyar l’infant a l’aula en la fase d’integració d’educació infantil. També es poden fer activitats extraescolars (amb un màxim d’entre 10 i 15 alumnes) i colònies, d’acord amb els protocols establerts.

Una de les novetats més significatives és que els alumnes vacunats amb pauta completa o que hagin passat la COVID-19 no han de fer quarantena en cas que es confirmi un positiu en el grup. En aquest sentit, en cas d’un contacte estret, el protocol marca que es farà prova diagnòstica a tots els membres del grup de convivència estable. A partir d’aquí, a les persones amb la pauta completa de vacunació es farà un test d’antígens a les farmàcies entre els dies 0 i 1 des de la detecció del positiu en el grup. Per ales persones no vacunades o amb la pauta incompleta, es farà una prova PCR entre els dies 4 i 6 i s’haurà de fer una quarantena obligatòria de 10 dies.

Darrera actualització: 20.05.2022 | 12:38