El Grup Impulsor del PEC acorda passar a l’acció

Dimarts, 17 d'abril de 2018 a les 00:00

La ciutadania implicada en la posada en marxa del Projecte Educatiu de Caldes acorda iniciar actuacions en mode de prova per començar a fer realitat les propostes del PEC

Aquest abril ha tingut lloc una nova sessió plenària del Grup Impulsor del Projecte Educatiu de Caldes de Montbui (PE), a la qual han assistit representants dels grups de treball Transició Escola – Treball i Formació Permanent i Poble Educador.

La sessió ha comptat també amb col·laboradors tècnics dels ajuntaments de Santa Perpètua i de Caldes de Montbui i amb la regidora d’Educació i Formació Permanent, Roser Guiteras.

Els assistents han acordat començar a concretar accions proposades pel PEC en mode de proves, per tal d’avaluar resultats abans d’implementar-les en la seva totalitat. També han posat en comú informació, recursos i necessitats que són comunes en els diferents grups de treball i han incidit en la necessitat de reforçar la difusió de les trobades, per tal d’aconseguir sessions el més participatives possible.

El proper plenari del Grup Impulsor del PEC serà el 7 de juny de 2018 i, com sempre, s’obrirà a tota la ciutadania.

 

La funció del Grup Impulsor i els àmbits

El Grup Impulsor del PEC l’integren les persones que estan interessades en tirar endavant la realització de les accions acordades en el marc del Primer Fòrum d’Educació, celebrat l’octubre de 2017, i suposa la materialització dels ideals de municipi educat i educador reflectits al PEC.

El Grup Impulsor està dividit en quatre subgrups de treball, un per a cada àmbit, i durant el plenari es a posar en comú la feina feta des que es van organitzar, a principis d’any.

·         el grup Escola està treballant per “millorar la coordinació i la relació entre els centres educatius i altres agents educadors”, una acció proposada dins la línia estratègica Diversitat i escola;

·         el grup Fora Escola està treballant per “ampliar recursos humans i horari d'obertura del servei d'informació juvenil El Toc, inclòs els caps de setmana i nit”, acció que pertany a la línia estratègica Serveis per a infants i joves;

·         el grup Transició Escola – Treball i Formació Permanent està treballant per “elaborar un projecte local per a joves que es desvinculen del sistema educatiu abans de qualificar-se (16-18)”, una acció de la línia estratègica Formació i inserció dels joves;

·         i el grup Poble educador està treballant per “crear, adequar i/o optimitzar espais per a entitats”, de la línia estratègica Xarxa d'entitats.

Els grups funcionen de forma independent i tots ells són oberts a noves incorporacions de ciutadania interessada, en qualsevol moment del procés. Si és el vostre cas, us podeu adreçar a pec@caldesdemontbui.cat o al tel. 93 862 70 24.

www.caldesdemontbui.cat/pec

Darrera actualització: 22.05.2018 | 12:21