El dilluns 5 de juliol hi haurà una única zona blava al municipi

Divendres, 2 de juliol de 2021 a les 09:00

El 5 de juliol s’unifiquen les dues zones blaves que hi ha al nucli urbà de Caldes. Tot i el canvi, es manté la gratuïtat d’una hora i mitja d’estacionament diari pels residents al municipi

El mateix dia també s’activen, en període de prova, les noves places de zona blava de Can Rossell per afavorir la rotació dels aparcaments a l’entorn de l’eix comercial, del CAP i de l’Institut

 

El dilluns 5 de juliol s’unifiquen les dues zones blaves que, fins ara, hi havia a Caldes de Montbui. A partir d’aquesta data, ja no es diferenciarà entre zona A i zona B a l’hora de fer servir aquestes places d’aparcament. Per tant, a partir d’aquest dia hi haurà una única zona blava al nucli urbà en la qual els residents al municipi podran gaudir d’una hora i mitja d’estacionament gratuït diari.

A banda de l’hora i mitja gratuïta diària que tenen els residents a Caldes de Montbui, el veïns del municipi també poden gaudir de dues hores gratuïtes diàries d’estacionament al pàrquing Centre-El Sindicat. En total, els calderins disposen de 3 h 30 minuts d’estacionament gratuït cada dia.

El canvi no afecta al sistema de parquímetres existents i l’App, que funcionaran exactament igual que fins ara. De fet, en les properes setmanes, s’instal·laran nous parquímetres per donar una millor cobertura i servei de tota la zona blava. En total, quan s’hagin instal·lat totes les màquines, hi haurà disponibles 14 parquímetres.

L’horari de funcionament de la zona blava es manté de dilluns a dissabte de 9 h a 14 h i de 17 h a 20 h. Els diumenges, festius i l’agost l’aparcament és gratuït.

S’amplia la zona blava per fomentar la rotació

Coincidint amb la unificació de la zona blava del nucli urbà, també el 5 de juliol s’activen la setantena de places d’aparcament que s’han instal·lat al barri de Can Rossell. En aquest cas però, el sistema estarà en període de prova fins al setembre. Les noves places s’han instal·lat al tram de l’avinguda Josep Fontcuberta entre la plaça Lluís Companys i el carrer Avel·lí Xalabarder, així com també al tram del carrer Lleida entre els carrers Salvador Espriu i l’avinguda Josep Fontcuberta.

L’objectiu d’aquestes noves places de zona blava és afavorir la rotació de vehicles a l’entorn del Centre d’Atenció Primària, de l’Institut Manolo Hugué i de l’eix comercial. De fet, les dades confirmen que la implantació de la zona blava a altres eixos comercials del nucli urbà, com a l’av. Pi i Margall, ha multiplicat per 4 les opcions de trobar places d’aparcament disponibles durant l’horari comercial i de funcionament dels equipaments. Per tant, la voluntat de l’Ajuntament és traslladar en aquest zona l’experiència positiva que hi ha hagut a la resta del nucli urbà en termes de millora de l’aparcament.

En el cas de Can Rossell, la mesura es posa en pràctica després d’haver ampliat l’espai d’aparcament lliure al barri amb la creació d’una setantena de noves places a finals de l’any 2020 amb l’adequació de la zona adjacent a l’Institut i els canvis que es van fer al carrer de Velázquez.

Amb la implantació d’aquestes dues mesures, es completa així la implementació del sistema d’aparcaments previstos per el municipi.

Darrera actualització: 02.07.2021 | 13:08