Servei d'acompanyament en el dol perinatal

Les famílies de Caldes de Montbui que han patit una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal ja disposen d’un espai al Cementiri Municipal de record i de suport. 

Aquest espai fa efectiva una de les propostes recollides a la moció que es va aprovar per unanimitat al ple del maig del 2021. El text instava al consistori a dur a terme diverses accions en suport d’aquestes famílies. De fet, el passat 15 d’octubre, Dia del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal, la façana de l’Ajuntament es va il·luminar de rosa i blau, fruit de la petició feta des de l’entitat ANHEL. Paral·lelament, es treballa conjuntament ambles representants locals d’aquesta entitat per dur a terme altres accions d’acompanyament en el dol perinatal. Anhel treballa des del 2017 amb famílies que han patit un dol relacionat amb la maternitat o la paternitat.

Què és la mort gestacional, perinatal i neonatal?

Es considera mort gestacional, perinatal i neonatal les pèrdues que es donen durant l’embaràs o en el moment posterior del naixement. És a dir, pèrdues durant la gestació, ja sigui en les primeres setmanes d’embaràs, o en gestacions a partir de les 22 setmanes (considerades morts fetals tardanes), durant el naixement, o les morts dels nounats fins als 28 dies de vida. Segons les dades oficials del Departament de Salut, l’any 2020 a Catalunya van morir 144 menors d’un any.

Quin cost té:

Gratuït

Adreça:

Cementiri Municipal de Caldes de Montbui

Darrera actualització: 08.06.2023 | 11:10