Pi i Margall: mirem, reflexionem i opinem

Dimecres, 7 de setembre de 2022 a les 13:45

L’Ajuntament activa el procés participatiu de recollida de propostes ciutadanes sobre la futura transformació de l’av. Pi i Margall. El procés proposa un qüestionari i itineraris en grup per debatre i reflexionar

Encara hi ha gent a Caldes de Montbui que utilitza o que recorda l’expressió “la carretera” per referir-se a Pi i Margall. Això és perquè l’avinguda va començar sent la via que connectava el centre històric del municipi amb l’exterior, molt abans de l’existència de la C-59, del Tint i de la variant; i molt abans de convertir-se en el principal eix social i comercial de la població.

El procés participatiu que comença aquest setembre és una proposta que es fa a la població per comptar amb les seves aportacions, opinions i experiències vivencials en el moment de plantejar les bases de la transformació del carrer principal de Caldes de Montbui, des de la pl. de l’Àngel fins al pont del Bugarai. 

El procés proposa a la ciutadania reflexionar sobre el seu paper en la vida calderina a través d’itineraris de debat i reflexió conjunta que es faran el 20 i 24 de setembre (prèvia inscripció), d’un qüestionari que estarà actiu del 7 de setembre al 21 d’octubre (a la plataforma Decidim i a través de la figura d’informadors de carrer) i d’una sessió amb agents relacionats amb l’activitat econòmica  i  el comerç calderí de la zona, atès l’important caràcter comercial de Pi i Margall. La plataforma des de la qual es podrà accedir a tot el procés és decidim-caldesdemontbui.diba.cat.

L’alcalde, Isidre Pineda, i el regidor de Participació Ciutadana, Jordi Martín, han presentat el procés participatiu per recollir les necessitats i les propostes de la ciutadania fer a la futura remodelació de l’avinguda de Pi i Margall en la roda de premsa celebrada aquest matí. Es dona compliment, així, a l’acord que el passat maig es va signar amb la UCIC (més informació), en el qual s’avançava que la població seria consultada en relació al futur del principal eix urbanístic, social i  comercial de Caldes de Montbui.

Informació essencial sobre el procés participatiu de Pi i Margall

Qui pot participar?

La ciutadania que interès en la millora de la zona de l’avinguda Pi i Margall (des de la plaça de l’Àngel fins al pont del Bugarai). A més a més, també resulta d’interès que les entitats, comerços, centres educatius i persones amb necessitats diverses pel que fa als usos de l’espai públic facin les seves aportacions com agents implicats en el dia a dia d’aquest espai.

Com puc participar?

  • Itineraris participatius per l'avinguda Pi i Margall (Inscriu-te https://forms.gle/1ddPUH6EbxxjBx4f7): dimarts, 20 de setembre, de 10 a 12 h i dissabte, 24 de setembre, de 10 a 12 h.
  • Informadors a peu de carrer que disposaran de qüestionaris per recollir necessitats i propostes Els trobaràs a l'avinguda de Pi i Margall els dies 15, 16 i 19 de setembre, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.
  • Qüestionari virtual a la Plataforma Decidim; del 7 de setembre al 21 d’octubre  https://forms.gle/aJK4qqgiNedKncA56
  • Sessió de retorn: 17 de desembre (hora i lloc pendents de definir)

Si teniu algun dubte sobre el procés contacteu amb la regidoria de Participació Ciutadana: participacio@caldesdemontbui.cat - WhatsApp a 627 026 994 - Tel. 93 862 70 24.

Enllaços essencials del procés:

Etiquetes:

#remodelaciopimargall #viupimargall #millorempimargall #caldesdecidim

Darrera actualització: 07.09.2022 | 13:46