Consens entre Ajuntament i UCIC sobre l’avinguda de Pi i Margall

Dimarts, 10 de maig de 2022 a les 00:00

Ajuntament i UCIC acorden reobrir Pi i Margall al trànsit els dissabtes no festius fins les 14 h i iniciar un procés participatiu per revisar les necessitats de millora urbanística i de futur de l’avinguda

L’Assemblea de Comerciants i Industrials de Caldes de Montbui (UCIC) ha ratificat els acords presos entre l’Ajuntament i els representants de l’entitat en relació a l’ús i al futur de l’avinguda de Pi i Margall.

Les converses van començar amb la petició de part del part del comerç calderí de reduir les hores de restricció del trànsit a Pi i Margall els caps de setmana. A aquesta qüestió l’Ajuntament va afegir la necessitat de plantejar una acció de futur per a la millora urbanística del principal eix cívic i comercial calderí.

El resum de les conclusions d’aquestes converses, que també ha comptat amb la col·laboració de PIMEC, és: a partir del dissabte 7 de maig l’avinguda de Pi i Margall es talla al trànsit a les 14 h dels dissabtes no festius i segueix sent via exclusiva de vianants la resta del cap de setmana; d’altra banda, al setembre l’Ajuntament obrirà un procés de participació ciutadana per definir les línies del futur projecte de reurbanització de l’avinguda.

Relació d’acords subscrits entre l’Ajuntament i la UCIC

  • L’avinguda de Pi i Margall està en mal estat. Urbanísticament ha quedat obsolet i la seva reforma serà inevitable.

  • Per encarar el debat sobre la remodelació del principal eix cívic i comercial de Caldes es proposa l’impuls d’un procés participatiu.

  • Ambdues parts es comprometen a respectar el resultat d’aquest procés participatiu.

  • En cap cas es plantejarà fer la reforma de l’Avinguda Pi i Margall durant el mandat municipal actual.

  • La remodelació de l’avinguda es promourà sense contribucions especials.

  • La remodelació de l’avinguda mantindrà el màxim respecte per la llamborda com element patrimonial calderí.

  • L’àmbit d’actuació es proposa des de la plaça de l’Àngel fins al pont del Bugarai, amb l’objectiu d’estirar el principal eix comercial.

  • Davant la sol·licitud de la UCIC d’acabar amb la peatonalització temporal degut als motius d’emergència sanitària el carrer tornarà a quedar obert al trànsit els dissabtes al matí (no festius).

Darrera actualització: 10.05.2022 | 14:13