"NERVI JOVE", pressupost participatiu

Dijous, 20 de març de 2014 a les 08:55

Els joves de Caldes podran presentar, votar i realitzar les seves pròpies activitats dins del Pla Jove

Els joves de Caldes, a partir dels 14 anys, podran fer arribar propostes d’activitats en els àmbits d’actuació del Pla Jove, que són Educació, Treball, Oci i cultura i Salut, amb un cost màxim de fins a 600 euros. Una vegada presentades en paper o en el formulari web hauran de defensar-les davant l’Assemblea Jove, que serà oberta a tothom. Si obtenen el suport de l’assemblea podran dur-les a terme.

La regidora de Joventut, Montserrat Grau, en la presentació d’ahir a la tarda va destacar que l’objectiu del programa és empoderar els joves en la vida social i cultural del municipi mitjançant les propostes, la votació i la posterior realització de les seves pròpies activitats, de forma participativa i en el marc de la comunitat.

Es tracta de tenir joves autònoms, implicats directament en les polítiques de joventut del municipi i enfortir els seus valors democràtics i de ciutadania.

La regidoria de Joventut destinarà la quantitat de 6.600 € a les diverses propostes i projectes del Pressupost participatiu.

Les activitats hauran de ser noves i realitzades per joves, puntuals o amb continuïtat en el temps, que fomentin els hàbits saludables, que siguin respectuoses i tolerants, que es puguin valorar tècnicament; viables econòmicament i que es puguin portar a terme. S'exclouen totes aquelles activitats que tinguin una finalitat lucrativa i, també, totes aquelles proposades per entitats sense ànim de lucre que ja rebin una subvenció per activitats de l'Ajuntament.

S’han de fer arribar les propostes abans de les vacances de Setmana Santa, a l'Espai Jove El Toc o emplenant el formulari que trobaran en el mateix web.

En el programa hi participaran els educadors de carrer i la dinamitzadora juvenil tant pel que fa a la difusió com en donar el suport a les persones joves a l’hora d’elaborar les propostes i presentar-les a l’Assemblea.

Durant el mes de maig i després de la recollida de totes les propostes es farà una Assemblea Jove, on els joves explicaran la seva proposta i la resta de participants a l’assemblea podran votar la que més els agradi. Es realitzaran les activitats que hagin tingut el suport necessari per superar la votació.

 

Darrera actualització: 20.03.2014 | 09:08