L’alumnat de l’escola El Calderí presenta la seva cooperativa Planeta CuEmE a l’Ajuntament

Divendres, 17 de desembre de 2021 a les 14:00

Els alumnes de 5è de primària de l’escola El Calderí, que participen en el programa “Cultura Emprenedora a l’Escola” han visitat aquest matí l’Ajuntament per exposar el seu projecte de cooperativa

Els secretaris de la cooperativa han aprofitat la visita institucional per formalitzar l’alta de cooperativa al registre de l’OAC

Els 27 alumnes d’El Calderí participants en el programa “Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE)” han exposat avui la seva idea de cooperativa Planeta CuEmE a l’alcalde de Caldes, Isidre Pineda, i al regidor d’Educació, Pep Busquets. La visita s’engloba dins de l’estratègia local del programa que consisteix a plantejar la iniciativa a l’ens local perquè aquesta vagi més enllà de l’escola i es vinculi amb el territori: amb l’ajuntament, les entitats, les empreses i la població en general.

Durant la rebuda institucional, que ha tingut lloc a la sala de Plens, els alumnes han explicat el treball fet fins ara. Els representants de la cooperativa escolar ja tenen decidit alguns dels productes a produir com bosses i cordills per subjectar mascaretes, fet amb materials reciclables. També estan pensant en la realització dels prototips dels productes que més tard posaran a la venda en el mercat setmanal de Caldes o en esdeveniments del poble com a La Fira de l’Olla o per Sant Jordi.

Per al procés de creació i gestió de la cooperativa, l’escola i l’Ajuntament han treballat de manera coordinada i conjunta per facilitar el desplegament de les diferents fases del programa durant tot el curs. Així és com els cooperativistes han pogut conèixer recursos del seu entorn com l’equipament municipal Caldes Emprèn que van visitar el passat mes d’octubre. Alhora se’ls ha gestionat el contacte amb entitats com el Cafè del Centre, per tal que els apadrini i assessori en l’àmbit cooperatiu. I se’ls ha acompanyat en el procés de constitució de la cooperativa. De fet, els secretaris de la cooperativa han aprofitat la visita institucional per formalitzar l’alta de cooperativa al registre de l’OAC.

Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE)

El programa CuEmE és una iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona des de fa 10 anys. El seu objectiu és fomentar la cultura emprenedora i el desenvolupament de les competències bàsiques en aquest àmbit, entre els alumnes del cicle superior d’educació primària. I, per fer-ho, preveu l’aplicació pràctica dels coneixements a partir de la creació i la gestió d’una cooperativa escolar.

En l'edició del curs 2021-2022, l’Ajuntament de Caldes de Montbui s’ha sumat al programa per acompanyar a l’escola El Calderí. Des de les regidories d’Educació i Formació Permanent  i d’Indústria, Empresa i Treball es recolza l’escola en tot el desplegament del programa fent un treball transversal que facilita la relació del centre amb l’entorn i promovent la implicació dels agents locals en la dinàmica quotidiana de les cooperatives, actuant com a dinamitzadors i coordinadors del projecte posant els recursos de l’Ajuntament al servei de l’esperit emprenedor de l’alumnat i amb la voluntat de poder fer difusió del projecte i ampliar-lo amb la incorporació d’altres centres en cursos posteriors d’acord amb la resposta dels centres.

Darrera actualització: 17.12.2021 | 14:08

Imatges

Visita escola El Calderí projecte cooperativa Visita escola El Calderí projecte cooperativa