Els alumnes de 5è de l’escola El Calderí presenten la cooperativa que han creat per elaborar productes artesanals

Divendres, 27 de gener de 2023 a les 12:00

COOPERA MUNDI és el nom de la cooperativa que han creat els alumnes de 5è de l’escola El Calderí en el marc del programa CUEME de foment de la Cultura Emprenedora a l’Escola

Aquest dijous, els 27 alumnes de 5è de l’escola El Calderí han presentat el seu projecte de cooperativa a l’Ajuntament. Es tracta de COOPERA MUNDI, una cooperativa que es dedicarà a l’elaboració de productes artesanals. A la trobada els alumnes van explicar en quin punt del procés estaven als representants de les regidories d’Educació i d’Indústria, Empresa i Treball. També van avançar les dues entitats d’iniciativa social de Caldes de Montbui a les que donaran els beneficis que obtinguin amb la venda dels productes artesans: Creu Roja i Càrites.

Abans d’iniciar la fase de producció, els alumnes d’El Calderí estan acabant de dissenyar i avaluar els diferents prototips. Un cop elaborats els productes, es posaran a la venda en una parada al mercat setmanal.      

L’escola El Calderí participa, per segon any consecutiu, al programa “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CUEME). Durant el primer trimestre, els alumnes han treballat aspectes com el fet de ser emprenedor/a, la diferència entre una cooperativa i altres tipologies d’empresa, o bé, quins són els tràmits necessaris per a constituir una cooperativa.

A grans trets, l’objectiu del programa CUEME és la creació d’una cooperativa escolar, amb tot el que això implica, i la venda de productes o serveis. Es tracta d’una iniciativa transversal entre diferents àrees de l’Ajuntament que acompanyen els alumnes, en tot moment, durant totes les fases del projecte.

 

Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE)

El programa CuEmE és una iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona des de fa 10 anys per fomentar la cultura emprenedora entre els alumnes del cicle superior d’educació primària. Tot plegat, creant un vincle directe entre els centres educatius i els ens locals.

Aquest curs, hi participen 54 ens locals de la demarcació de Barcelona. En total, 107 municipis, 263 escoles i més de 9.000 alumnes que acabaran creant aproximadament unes 400 cooperatives. Entre les quals, la creada pels alumnes d’El Calderi de Caldes de Montbui.

Darrera actualització: 27.01.2023 | 12:50