L’Ajuntament comparteix l’experiència en cooperatives d’habitatge en unes jornades organitzades per la Diputació

Divendres, 28 de maig de 2021 a les 08:30

L’Ajuntament de Caldes és un dels tres municipis convidats per la Diputació de Barcelona per participar a les jornades sobre cooperatives d’habitatge en cessió d’us

L’Ajuntament de Caldes de Montbui participa divendres 28 de maig a la “Jornada Cooperatives d’habitatge en cessió d’ús. L’impuls municipal” organitzat per la diputació de Barcelona. Jordi Martín, regidor d’Habitatge, Sostenibilitat i Ecologisme, ha estat l’encarregat d’exposar l’experiència municipal sobre aquesta matèria a la taula rodona en què també han participat representants dels ajuntaments de Manresa i Castellar del Vallès.

El fet que s’hagi escollit Caldes és per la singularitat de la proposta feta des d’aquest Ajuntament en les bases del concurs de cessió del dret de superfície per l’habitatge cooperatiu. En especial, a la proposta feta tant pel que fa referència als habitatges inclusius com a la part que fa referència al concurs d’Arquitectura posterior.

La Diputació de Barcelona ha organitzat aquesta jornada amb l’objectiu d’impulsar les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús com una via per resoldre els problemes d’accés a l’habitatge, agreujats per la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19. En concret, la voluntat dels organitzadors és aportar el punt de vista de l’administració local en el procés de promoció d’aquesta tipologia d’habitatges sobre terrenys municipals.

La jornada, que se celebra de forma telemàtica, s’ha organitzat en dos blocs. En una primera part s’han presentat els resultats de tres publicacions vinculades amb el món cooperatiu des de l’òptica municipal. A la segona part és on està previst que comparteixin les experiències municipals en l’àmbit de les cooperatives d’habitatge i s’obri un debat al voltant d’aquest tema. Es pot seguir la jornada aquí.

Darrera actualització: 31.05.2021 | 09:01