L’activista iraniana Ryma Sheermohammadi visita l’Institut Pic del Vent dins del cicle Ciutats Defensores dels Drets Humans

Dilluns, 24 d'abril de 2023 a les 00:00

Una seixantena d’alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Pic del Vent han participat a la xerrada que ha dut a terme l’activista iraniana Ryma Sheermohammadi sobre el respecte dels Drets Humans a l’Iran

El respecte dels Drets Humans a l’Iran en col·lectius com el de les dones o els homosexuals, han estat alguns dels temes tractats a la xerrada que ha fet l’activista iraniana Ryma Sheermohammadi davant d’una seixantena d’alumnes de 3r d’ESO de l’institut Pic del Vent. La trobada és la primera de les programades a Caldes de Montbui dins de la gira de primavera de la XIII edició del projecte Ciutats Defensores del Drets Humans.

Ryma Sheermohammadi va néixer a l’Aràbia Saudita i fa temps que treballa per la defensa dels drets de les dones iranianes, per expandir la seva veu i per enfortir els llaços de lluita col·lectiva a favor de la llibertat. Sheermohammadi tradueix del i cap al persa i treballa en projectes europeus que tenen com a eix l’activisme iranià. El 2004 va començar a treballar amb Shirin Ebadi, una advocada i defensora dels drets humans iraniana que el 2003 va rebre el Premi Nobel de la Pau. Ebadi és la primera dona iraniana i musulmana a rebre aquest premi i destaca per la seva lluita en defensa dels drets de les dones i la infància.

Fins el 28 d’abril, també visitaran el municipi Thiat, activista senegalès; Laila Ajjawi, activista palestina; i Justino Piaguaje, activista de l’Equador. Durant la seva estada a caldes, compartiran les seves experiències en relació als Drets Humans amb els alumnes de 4t d’ESA i 1r de Batxillerat de l’Institut Manolo Hugué.

El projecte Ciutats Defensores dels Drets humans, que aquest any compleix 10 anys, és una iniciativa coordinada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionada per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, de la qual participa l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

Darrera actualització: 24.04.2023 | 14:16