La Biblioteca Municipal acull l’exposició “Quan parles fas màgia” per promoure el Voluntariat per la llengua

Dimecres, 2 de febrer de 2022 a les 00:00

“Quan parles fas màgia” és el títol de l’exposició organitzada per l’Oficina de Català de Caldes sobre el Voluntariat per la llengua. Es pot visitar fins al 23 de febrer a la Biblioteca Municipal

L’exposició “Quan parles fas màgia” forma part de la campanya per promoure la participació de la ciutadania en el Voluntariat per la llengua. L’exposició, creada per la Secretaria de Política Lingüística, conjuntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, estarà instal·lada a la Biblioteca Municipal de Caldes de Montbui del 2 al 23 de febrer, i es podrà visitar durant l’horari de funcionament de l’equipament.

“Quan parles fas màgia” permet descobrir com funciona el Voluntariat per la Llengua i què s’ha de fer per participar-hi. La mostra focalitza l’atenció en la idea que “la llengua és un instrument màgic”. Precisament, això es converteix en el fil conductor de l’exposició: la capacitat de fer créixer el català i el nombre de parlants a través de la conversa, i a la vegada, demostrar com pot canviar la vida de les persones que participen en aquesta iniciativa a partir de la llengua.

En el cas de Caldes de Montbui, els visitants podran recórrer l’exposició i jugar alhora. S’oferirà la possibilitat de fer la visita més interactiva a partir de respondre un breu qüestionari amb informacions relacionades amb el contingut de la mostra. Aquest qüestionari també es farà arribar als instituts del municipi perquè hi puguin participar els joves i adolescents.

El Voluntariat per la llengua, creat el 2003, ja ha format més de 150.000 parelles lingüístiques a Catalunya. El programa es basa en l’intercanvi d’experiències i l’enriquiment lingüístic, cultural i personal dels participants, a través de posar en contacte persones que parlen en català amb d’altres que volen aprendre’l o practicar-lo.

Darrera actualització: 02.02.2022 | 13:28