En marxa la construcció del nou parc del barri de la Bolera i la remodelació dels trams de carrers de l’entorn

Dimecres, 18 de gener de 2023 a les 00:00

Els treballs de construcció del nou parc de 845 m2 de la Bolera i la remodelació dels carrers de l’entorn suposaran la transformació d’aquest barri, que disposarà així de la primera zona verda

Aquesta setmana han començat les obres de construcció del nou parc del barri de la Bolera i la remodelació dels carrers de l’entorn. Els treballs han de servir per  transformar completament aquesta zona del nucli urbà de Caldes de Montbui que, amb la construcció del nou parc, disposarà de la primera zona verda. A més, les obres de remodelació dels trams de carrers que hi ha a l’entorn del nou parc servirà per pacificar la circulació de vehicles.

Les obres han començat després de l’enderroc dels edificis que hi havia en aquest espai, ubicat entre els carrers de Buenos Aires, Santo Domingo, Moreño i Aparici. Uns treballs que s’han allargat 4 mesos.

La construcció del parc i la reforma del carrers, que es desenvoluparà de forma simultània, té un calendari previst d’execució de 5 mesos. El pressupost per totes dues actuacions és de 567.383 € (IVA inclòs) i no suposarà contribucions especials per el veïnat.

L'alcalde, Isidre Pineda, visita l'inici de les obres de construcció del nou parc de la Bolera. 

El regidor d'Espais Públics i Mobilitat, Jaume Mauri, visita l'inici de les obres de construcció del nou parc de la Bolera. 

Una nova zona verda i nous trams de carrers pacificats al barri de la Bolera

El projecte preveu la construcció d’un parc en diversos nivells per salvar el desnivell de l’entorn. Dels 845 m2 del nou espai, 145,20 m2 corresponen a zones enjardines. Tot plegat amb l’objectiu de disposar d’un espai obert, amb visibilitat, diàfan i ben il·luminat que millori el confort de la ciutadania i es converteixi en un punt de trobada pels veïns i veïnes del barri.

Un parc també disposarà d’elements lúdics i jocs infantils. Entre d’altres, elements d’escalada i un tobogan que aprofitaran el desnivell de la zona i s’integraran en els talussos que es construiran. També s’instal·larà diferent mobiliari urbà i una font d’aigua.

Paral·lelament a la construcció del parc, també es duran a terme els treballs de reforma dels carrers de l’entorn. El projecte preveu convertir els trams de carrers que envolten el parc en una zona amb la mobilitat pacificada, donant més protagonisme al vianant. Per això, es transformarà els carrers que actualment tenen voreres estretes i vehicles estacionats en carrers amb una plataforma única (sense voreres) en què s’eliminaran la majoria de les places d’aparcament per potenciar-ne l’espai. A més, també es limitarà la velocitat a 20 Km/h.

La transformació d’aquests carrers també servirà per soterrar tots els serveis existents, eliminant bona part del cablejat aeri que hi ha actualment en aquests carrers. A més, el projecte contempla la necessitat d’actualitzar i substituir la senyalització vertical existent i la instal·lació de miralls convexes en determinades cantonades per facilitar la circulació dels vehicles i millorar la seguretat en els encreuament.

Afectacions a la mobilitat

L’inici de les obres té implicacions en la mobilitat de la zona. La Policia Local, conjuntament amb el departament de Territori de l’Ajuntament i l’empresa responsable, ha dissenyat la planificació d’afectacions al trànsit per reduir al màxim l’impacte a la ciutadania. Per això, a mesura que avancin les obres, s’anirà procedint a tallar el trànsit dels altres carrers afectats.

Dilluns 16 de gener s’ha començat tallant el trànsit al carrer de Santo Domingo a l’alçada de l’avinguda de Pi i Margall. Des d’aquesta data, i mentre durin les obres, només podrà accedir el veïnat del carrer per poder entrar i sortir amb el cotxe dels seus pàrquings. Queda tallada la circulació per a la resta de vehicles. En aquest cas, les alternatives proposades per la Policia Local són dues: el carrer Escoles Pies per aquells vehicles que circulin per l’avinguda de Pi i Margall, i els carrers de Sentmenat i de Raval Canyelles per aquells vehicles que circulin pel carrer de Font i Boet.

En les properes setmanes, també s’haurà de tallar el trànsit del altres carrers que envolten el parc, el d’Aparici i de Buenos Aires. En tots els casos, estarà degudament senyalitzat i es permetrà exclusivament l’accés del veïnat per accedir als pàrquings. Les alternatives de circulació són pels carrers de George Lawrence, Torras i Sayol, Montserrat, Escoles Pies o l’avinguda de Pi i Margall.

Els dies de mercat setmanal, l’afectació més important és pel veïnat del carrer Migdia i els trams tallats dels carrers de Santo Domingo i d’Aparici. En aquests casos, els cotxes hauran d’accedir pel carrer de Goerge Lawrence i sortir pel carrer de Migdia i la plaça de Moreu.

Darrera actualització: 18.01.2023 | 14:13