Comença l’enderroc dels edificis del carrer Buenos Aires on es construirà el nou parc del barri de la Bolera

Dimarts, 6 de setembre de 2022 a les 00:00

Aquest dimarts ha començat oficialment l’enderroc dels cinc edificis ubicats a l’espai on es construirà el nou parc de la Bolera. El projecte contempla també la reforma dels carrers de l’entorn

Tret de sortida a la construcció del nou parc del barri de la Bolera. Es tracta de la primera zona verda que hi haurà en aquesta zona del nucli urbà. El nou parc es construirà en un espai de 845 m2 situat entre els carrers Buenos Aires, Santo Domingo, Moreño i Aparici. Aquest nou espai permetrà incrementar la dotació d’espais verds en una zona de la trama urbana que actualment té una densitat de construccions i de població molt elevada. De fet, serà el primer gran parc que hi haurà en el que es considera el primer eixample del casc antic de Caldes de Montbui.

L’alcalde, Isidre Pineda, i el regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Jaume Mauri, han presentat aquest dimarts el projecte de construcció del nou parc i de reurbanització dels carrers de l’entorn.

Previ a la construcció del parc, el projecte preveu l'enderroc de cinc habitatges ubicats al carrer Buenos Aires que ha de permetre disposar de la superfícies necessària per la nova zona verda. Per això, aquest dimarts ha començat oficialment l’enderroc d’aquests edificis després que els últims dies les empreses de serveis hagin dut a terme els treballs previs a la demolició. L’inici de l’enderroc d’aquests edificis i la posterior construcció del parc és possible després que l’Ajuntament hagi pogut disposar d’aquest espai. Per això, ha hagut d’expropiar de mutu acord amb els propietaris les tres finques afectades.

Una nova zona verda per donar aire en un barri amb una elevada densitat

El disseny del parc preveu la creació de diverses plataformes anivellades i contingudes entre talussos enjardinats per tal de resoldre el desnivell de l’entorn. Aquestes plataformes conformaran els diferents espais de relació accessibles i segurs en relació amb la mobilitat rodada dels carrers del seu perímetre. Dels 845 m2 del nou espai, 145,20 m2 corresponen a zones enjardines. Tot plegat amb l’objectiu de disposar d’un espai obert, amb visibilitat, diàfan i ben il·luminat que millor el confort de la ciutadania i es converteixi en un punt de trobada pels veïns i veïnes del barri. 

El projecte del nou parc contempla també la instal·lació d’elements lúdics i jocs infantils. Entre d’altres, elements d’escalada i un tobogan que aprofitaran el desnivell de la zona i s’integraran en els talussos que es construiran. També hi haurà diferent mobiliari urbà i es preveu també la instal·lació d’una font d’aigua.

El projecte del nou parc de la Bolera té un pressupost de 224.861,00 € IVA inclòs i el termini d’execució de les obres, un cop completat l’enderroc total dels edificis, és d’uns 5 mesos.

El projecte també preveu la remodelació dels carrers de l’entorn

La construcció del nou parc ha de servir, també, per reformar els carrers de l’entorn. El projecte preveu convertir els carrers en una zona amb la mobilitat pacificada, donant més protagonisme al vianant. Per això, es transformarà els carrers que actualment tenen voreres estretes i vehicles estacionats en carrers amb una plataforma única (no hi haurà voreres) en què s’eliminaran la majoria de les places d’aparcament per potenciar-ne l’espai. A més, també es limitarà la velocitat a 20 Km/h. Cal recordar que els carrers Buenos Aires, Moreño, Santo Domingo i Aparici són, en general, molt estrets.

Paral·lelament, s’aprofitarà també per soterrar tots els serveis existents, eliminant bona part del cablejat aeri que hi ha actualment en aquests carrers. També es contempla la necessitat d’actualitzar i substituir la senyalització vertical existent i la instal·lació de miralls convexes en determinades cantonades per facilitar la circulació dels vehicles i millorar la seguretat en els encreuament.

El pressupost previst per dur a terme aquest projecte de reurbanització és de 342.522 € IVA inclòs. El termini màxim per executar les obres que preveu el projecte és de 9 mesos. Tot i això, encara no hi ha calendari previst per l’inici d’aquesta part del projecte.

Darrera actualització: 06.09.2022 | 11:28