El projecte Mentoria, al Congrés de Ciutats i Governs Locals Units que s’està celebrant a Durban

Dijous, 14 de novembre de 2019 a les 11:45

Isidre Pineda, alcalde calderí i president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, parla sobre el projecte Mentoria en el CGLU Congres que se celebra a Durban (Sud-àfrica)

Pineda ha estat un dels ponents d’aquesta cimera de líders locals i regionals en tant que president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD). En la intervenció que ha fet el dimecres 13 de novembre ha presentat l’Estudi de l’Enfocament Basat en Drets Humans en cinc polítiques públiques sobre una mostra de 20 municipis catalans, realitzat pel FCCD.

Les cinc línies de treball que analitza l’estudi són el sanejament de l’aigua, la política de cooperació al desenvolupament, la compra pública ètica, l’habitatge i la nova ciutadania.

En l’exposició sobre polítiques adreçades a nova ciutadania, l’alcalde i president del Fons ha compartit amb els assistents els resultats del projecte Mentoria per a infants i joves reagrupats que impulsa Caldes de Montbui (entre l’Ajuntament i Caldes Solidària).

Aquest és un programa estable d'acollida i de prevenció adreçat als infants i joves nouvinguts que acaben de ser reagrupats que va començar l’any 2014 i que s’ha convertit en referent  d’altres iniciatives similars arreu d’Europa. Consisteix en la creació d’una xarxa de mentors que els fan un acompanyament, d'una durada mínima d'un any, per ajudar-los en les seves necessitats, a conèixer millor el poble, i ser un referent per a ells; els ajuden a desenvolupar el seu potencial i així afavoreixen la seva integració cultural, social i lingüística.

En relació a les polítiques sobre habitatge, Pineda també s’ha referit als projectes d’habitatge cooperatiu que estan consolidant a Catalunya, una aventura en la qual Caldes de Montbui embarca també aquest any gràcies a la cessió d’un solar per part de l’Ajuntament.

Una cimera mundial dedicada al món local

De l’11 al 15 de novembre està tenint lloc a Durban (Sud-àfrica) el 6è Congrés de Ciutats i Governs Locals i la Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals. En aquesta trobada es defineix l’agenda global de ciutats i regions per als propers cinc anys. L’objectiu del congrés es establir vincles i desenvolupar polítiques que transformin la societat i la manera en què el govern local es posiciona del costat de les persones.

Darrera actualització: 14.11.2019 | 13:53