El mercat estrena nova ubicació i distribució de les parades

Dilluns, 21 de juny de 2021 a les 15:00

Les parades d’alimentació es tornen a instal·lar al c. Montserrat, i les de roba i parament de la llar es distribueixen per l’av. Pi i Margall, c. Asensi Vega i les places de l’Església i U d’Octubre

L’inici de les obres de les Cases dels Mestres i de la reforma de l’entorn de plaça Catalunya ha obligat a traslladar i a reorganitzar el mercat setmanal. A partir del dimarts 22 de juny la cinquantena de parades del mercat es distribuiran pel carrer Montserrat, avinguda Pi i Margall, carrer Asensi Vega, plaça de l’Església i plaça U d’Octubre. Amb el canvi, les parades d’alimentació tornaran ubicar-se majoritàriament al carrer Montserrat, on eren abans de la pandèmia, donant així resposta a una petició feta pels comerciants de l’UCIC. Per la seva banda, les parades de roba i parament de la llar es distribuiran per la resta de l’espai.

La nova distribució s’ha fet seguint els criteris de donar continuïtat a totes les parades del mercat setmanal, potenciant les zones comercials del nucli urbà i apostant per mobilitat fàcil i segura. Tot plegat, amb un treball d’informació i recerca del consens amb totes les parts implicades.

Afectacions a la mobilitat els dies de mercat

El canvi d’ubicació del mercat alterarà la mobilitat de vehicles per la zona centre de Caldes de Montbui. La Policia Municipal ha organitzat un dispositiu per assegurar que els dimarts els cotxes poden circular tot i els talls de trànsit que es duran a terme durant l’horari de funcionament del mercat. Per facilitar la mobilitat, destacar que es mantindrà obert a la circulació l’encreuament entre el carrer Major i el carrer de les Escoles Pies, a l’alçada de la plaça de l’Àngel.

Compensacions als veïns afectats

Els veïns afectats directament pel mercat tenen una contrapartida en la taxa de guals. Així, els que deixen de tenir afectacions de mobilitat pel canvi d’ubicació del mercat, deixaran de tenir aquesta contrapartida, mentre que els que a partir d’ara tindran una afectació parcial rebran una bonificació per les hores que quedaran parcialment inutilitzats els seus accessos.

Dubtes sobre mobilitat

  • En quins horaris es tallarà el trànsit?

L’afectació i els talls de trànsit variarà segons la zona del mercat.

Es mantindrà, com ara, en el carrer Montserrat i l’av. Pi i Margall. L’horari de muntatge de les parades d’alimentació situades al carrer Montserrat serà de 6 a 7 h. Per tant, l’accés als guals i la circulació de cotxes d’aquell carrer seguirà quedant restringit a partir de les 6 h i fins les 16 h, quan s’hauran acabat les tasques de desmuntatge i de neteja viària.

Pel que fa a les parades situades a l’av. Pi i Margall, l’horari previst de muntatge és manté a partir de les 7 h. Per tant, la circulació de vehicles i accés a guals d’aquest carrer quedarà tallat fins les 16 h, un cop acabes les tasques de neteja viàries.

Les parades ubicades al carrer Asensi Vega, plaça de l’Església, plaça U d’Octubre i inici del carrer Font i Boet seran les últimes a instal·lar-se. L’horari previst de muntatge és a partir de les 7:30 h. Per tant, la circulació de vehicles i l’accés als guals en aquests carrers quedarà completament limitat a partir d’aquesta hora fins a les 16 h, quan hagin acabat les tasques de neteja viària.

  • Els guals dels carrers Font i Boet o plaça de l’Església, queden afectats?

Es permetrà la sortida de vehicles d’aquestes guals pels carrers Font i Boet i Raval Canyelles o bé pels carrers Forn i Vic, però no es permetrà l’entrada de vehicles durant les hores de mercat.

Darrera actualització: 21.06.2021 | 15:15