El mercat canvia d’ubicació el 22 de juny per l’inici de les obres de les Cases dels Mestres i de l’entorn de la plaça Catalunya

Dimecres, 9 de juny de 2021 a les 09:00

El 22 de juny les parades d’alimentació es tornen a instal·lar al c. Montserrat, i les de roba i parament de la llar a l’av. Pi i Margall, c. Asensi Vega i les places de l’Església i U d’Octubre

El dimarts 15 de juny serà l’últim dia que el mercat setmanal funcionarà amb la distribució provisional actual, que va entrar en funcionament el maig del 2020 com a conseqüència de la pandèmia. L’inici de les obres de les Cases dels Mestres i de la reforma de l’entorn de plaça Catalunya, previst pel 16 de juny, obliga a traslladar i a reorganitzar el mercat. Per això, el dimarts 22 de juny la cinquantena de parades del mercat ja s’instal·laran a la nova ubicació. A partir d’aquesta data, el mercat es distribuirà pel carrer Montserrat, avinguda Pi i Margall, carrer Asensi Vega, plaça de l’Església i plaça U d’Octubre.

Amb el canvi, les parades d’alimentació tornaran ubicar-se majoritàriament al carrer Montserrat, on eren abans de la pandèmia, donant resposta també a una petició feta pels comerciants de l’UCIC. Les parades de roba i complements es distribuiran per la resta de l’espai. Cal recordar que les parades d’alimentació van haver de marxar del carrer Montserrat com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. La construcció d’un recorregut segur (segons els criteris i les restriccions sanitàries vigents en aquell moment) va obligar a canviar provisionalment la distribució d’aquestes parades que, ara, retornen al seu carrer original. Aquesta nova distribució s’ha fet seguint els criteris de donar continuïtat a totes les parades del mercat setmanal, potenciant les zones comercials del nucli urbà, treballant per una bona mobilitat. Tot plegat, amb un treball d’informació i recerca del consens amb totes les parts implicades. La reorganització completa del mercat s’ha fet com a conseqüència de l’inici de les obres, que afecten directament l’espai que ocupaven una part de les parades.

Afectacions a la mobilitat els dies de mercat

El canvi d’ubicació del mercat alterarà la mobilitat de vehicles per la zona centre de Caldes de Montbui. La Policia Municipal ha organitzat un dispositiu per assegurar que els dies de mercat els cotxes poden circular tot i els talls de trànsit que es duran a terme durant l’horari de funcionament del mercat. En aquest sentit, destacar que es mantindrà obert a la circulació l’encreuament entre el carrer Major i el carrer de les Escoles Pies, a l’alçada de la plaça de l’Àngel.

L’afectació i els talls de trànsit variarà segons la zona del mercat. Es mantindrà, com ara, en el carrer Montserrat i l’av. Pi i Margall. L’horari de muntatge de les parades d’alimentació situades al carrer Montserrat serà de 6 a 7 h. Per tant, l’accés als guals i la circulació de cotxes d’aquell carrer seguirà quedant restringit a partir de les 6 h i fins les 15:30 h, quan s’hauran acabat les tasques de desmuntatge i de neteja viària. Pel que fa a les parades situades a l’av. Pi i Margall, l’horari previst de muntatge és manté de 7 a 7:30 h. Per tant, la circulació de vehicles i accés a guals d’aquest carrer quedarà tallat a partir de les 7h i fins les 15:30 h, un cop acabes les tasques de neteja viàries. Finalment, i com a novetat pel que fa a la mobilitat, les parades ubicades al carrer Asensi Vega, plaça de l’Església, plaça U d’Octubre i inici del carrer Font i Boet seran les últimes a instal·lar-se. L’horari previst de muntatge és de 7:30 a 8 h. Per tant, la circulació de vehicles i l’accés als guals en aquests carrers quedarà completament limitat a partir de les 7:30 fins a les 15:30 h, quan hagin acabat les tasques de neteja viària. Sí que es permetrà la sortida de vehicles d’aquestes guals pels carrers Font i Boet i Raval Canyelles o bé pels carrers Forn i Vic, però no es permetrà l’entrada.

Compensacions pels veïns afectats

Els veïns afectats directament pel mercat tenen tradicionalment una contrapartida en la taxa de guals. Així, els que deixen de tenir afectacions de mobilitat pel canvi d’ubicació del mercat, deixaran de tenir aquesta contrapartida, mentre que els que a partir d’ara tindran una afectació parcial rebran una bonificació per les hores que quedaran parcialment inutilitzats els seus accessos. El motiu és que els dies de mercat només es podrà sortir dels guals (en els horaris previstos) i no s’hi podrà accedir fins que no s’hagi acabat el mercat.

Darrera actualització: 09.06.2021 | 09:12