El 5 de març, “Obrim La Cel” amb la 1a Jornada d’Acció Climàtica de Caldes de Montbui

Dilluns, 28 de febrer de 2022 a les 11:45

Caldes de Montbui obre La Cel, la Comunitat Energètica Local, amb una festa el 5 de març a la plaça de Catalunya. Per reduir la factura elèctrica i per actuar contra el canvi climàtic, suma-t’hi

Tomàs Molina apadrina el naixement de La Cel i assisteix a la festa “Obrim La Cel” amb la qual arrenca el model públic calderí d’accés a l’energia fotovoltaic

Amb Tomàs Molina apadrinant aquest acte i amb la presència de la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, el 5 de març tindrà lloc la festa ciutadana “Obrim La Cel”, amb la qual s’inaugura la Comunitat Energètica Local de Caldes de Montbui, en el marc de la primera Jornada d’Acció Climàtica.

L’Ajuntament convida a la ciutadania a visitar la plaça de Catalunya entre les 10 h i les 14 h, on hi haurà un punt d’atenció personalitzada per informar sobre com formar part de la Comunitat i, fins i tot, per formalitzar les adhesions. Al voltant del punt informatiu, s’oferiran activitats familiars, accions divulgatives i estands professionals, tot basat en la generació i l’ús de l’energia fotovoltaica i de la generació d’energies alternatives contra el canvi climàtic.

La Cel és una comunitat singular i de caràcter públic que té per objectiu impulsar l’ús de l’energia fotovoltaica a través de dos models: fomentant les instal·lacions de plaques privades i cedint a la ciutadania energia de les plaques públiques desplegades en equipaments municipals. Els principals beneficis que persegueix són promoure al municipi de Caldes de Montbui en l’acció per la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic, així com oferir eines a la ciutadania per a l’accés a l’energia sostenible i contra la pobresa energètica.

La Cel ha estat presentada en roda de premsa aquest matí, a càrrec de l’alcalde Isidre Pineda i del regidor d’Acció Climàtica, Jordi Martín. La presentació s’ha fet davant la pantalla de televisió que, des de la façana de l’Ajuntament, mostrarà les dades de la comunitat (energia produïda i consums, entre altres) quan aquesta comenci a funcionar.

Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui:

Jordi Martín, regidor d'Acció CLimàrica de Caldes de Montbui:

A les 12 h, acte central d’explicació de La Cel

L’alcalde, Isidre Pineda, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, presidiran l’acte central de presentació de La Cel que tindrà lloc a les 12 h a la plaça de Catalunya. Tot seguit, Tomàs Molina intervindrà en tant que veu estretament vinculada a l’activisme climàtic.

Per explicar què és La Cel i els beneficis i objectius que persegueix, aquest acte central comptarà també amb les intervencions del regidor d’Acció Climàtica, Jordi Martín,  i de representants d’Elecsum,  Km0 i Estudi Ramon Folch.

Programa de la festa “Obrim La Cel”

Dissabte 5 de març

De 10 a 14 h Plaça de Catalunya i entorns

 • Punt d’informació de l’Oficina d’Acció Climàtica
 • Inscripcions i tramitació de subvencions a La Cel
 • Activitats familiars*
 • Bicicletes elèctriques per provar i exposició de motos elèctriques
 • Expositors amb instal·lacions fotovoltaiques1

11 h Escenari de plaça de Catalunya
Conta contes sobre l’energia solar

12 h Escenari de plaça de Catalunya
Acte central de la Jornada i presentació de La Cel, a càrrec de Tomàs Molina
 


*INFORMACIÓ ADDICIONAL. Activitats a la plaça i entorns

 • Exposició sobre La Cel
 • Activitats: Dibuixa La Cel i Dibuixa un futur sostenible
 • Pedalem pel clima. Taller amb dues bicicletes estàtiques generadores d’energia connectades a un panell interactiu
 • Coneix l'autoconsum fotovoltaic. Explicació sobre un mòdul fotovoltaic i les possibilitats de l'autoconsum energètic.
 • Cuinem amb energia solar. Escalfem xocolata amb una cuina solar parabòlica
 • Joc Actiwatt. Joc elaborat que de manera molt divertida permet consolidar els conceptes relacionats amb l'eficiència i l'estalvi energètic.
 • Treballem per una energia sostenible. Exposició inscrita en el marc del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, promogut per la Unió Europea. 
 •  Tu tens la paraula. Exposició per conèixer hàbits i accions per fer un bon ús de l'energia.
 • El guardawatts. Joc de gran format adreçat a infants de 3 a 6 anys amb l’objectiu de fomentar l'adquisició de bons hàbits de consum energètic.
 • Taller rellotges solars
 • Circuit de més de 20 jocs sostenibles
 • Bicicletes elèctriques per provar i exposició de motos elèctriques
Darrera actualització: 29.03.2022 | 11:29