Caldes porta la seva experiència al Congrés estatal de Mentoria Social

Divendres, 6 de maig de 2022 a les 00:00

Les responsables del Servei d’Acollida de l’ajuntament de Caldes de Montbui presenten el projecte Mentoria per a Menors Reagrupats de Caldes de Montbui al Primer Congrés estatal de Mentoria Social que es celebra a Pamplona del 4 al 6 de maig

 

Sota el títol de “La Mentoria com instrument d’acollida al municipi”, la Cap del Departament de Serveis Socials de l’ajuntament de Caldes, Mireia Bejarano i la Tècnica de Nova Ciutadania, Àngels Oliveras, han exposat aquest dimecres l’experiència calderina amb el projecte Mentoria per a Menors Reagrupats en el marc de la primera edició del Congrés de Mentoria Social que s’està celebrant a Pamplona (Navarra).

El projecte calderí va sorgir fruït de l’aposta de l’ajuntament i de la ONG local Caldes Solidària per donar una acollida de qualitat a infants i adolescents menors que arriben al municipi per la via del reagrupament familiar. L’objectiu del programa és reduir el xoc cultural i acompanyar en el procés d’inclusio cultural, social i lingüística a través d’un vincle afectiu. El servei s’ofereix a totes les persones que reagrupen als seus fills i/o filles des del moment que s’empadronen a Caldes.

L’exposició de Mireia Bejarano i d’Àngels Oliveras ha anat acompanyada d’una dinàmica grupal que ha servit per analitzar l’impacte que ha tingut el projecte de Mentoria per a Menors Reagrupats en els 10 anys de vigència que porta a Caldes de Montbui. El taller ha estat tot un èxit de participació.

El projecte de Mentoria a Caldes de Montbui

Es tracta d'un projecte d'acollida i de prevenció adreçat als infants i joves nouvinguts que acaben de ser reagrupats. Els mentors els fan un acompanyament, d'una durada mínima d'un any, per ajudar-los en les seves necessitats, a conèixer millor el poble, i ser un referent per a ells; els ajuden a desenvolupar el seu potencial i així afavoreixen la seva integració cultural, social i lingüística.
 

Darrera actualització: 09.05.2022 | 09:21