Caldes de Montbui acull la primera trobada de representants de les viles termals de Catalunya des de l’inici de la pandèmia

Dijous, 28 d'octubre de 2021 a les 18:15

Una quinzena de representants dels municipis termals de Catalunya s’han trobat aquest dijous per fer un anàlisi de la situació actual post pandèmia i per planificar les accions futures

La Sala de Plens de l’ajuntament de Caldes de Montbui ha acollit aquest dijous la primera trobada dels representants de les viles termals de Catalunya després de l’inici de la pandèmia. Una reunió que ha servit per fer una diagnosi de la situació actual d’aquest sector després de l’impacte provocat per la crisi sanitària i, a la vegada, planificar les accions futures a dur a terme conjuntament per reactivar el turisme en aquest àmbit. També ha servit per fixar el primer trimestre del 2022 com la data per presentar oficialment aquest consorci de municipis com a associació.  

La reunió, que ha presidit Sergi Mir, regidor de Caldes de Malavella, ha combinat la presencialitat amb la intervenció telemàtica. En aquesta ocasió ha comptat amb la participació d’una quinzena de representants dels municipis termals del nostre país. En concret, a banda de Caldes de Montbui, hi ha participat La Garriga (Vallès Oriental), Sant Hilari Sacalm (La Selva), El Vendrell (Baix Penedès), Montbrió del Camp (Baix Camp), Caldes de Malavella (La Selva), Santa Coloma de Farners (La Selva), Vallfogona de Riucorb (La Conca de Barberà) i Les (Vall d’Aran).

La trobada ha servit per posar de manifest, una vegada més, la importància de les aigües termals i mineromedicinals en la salut, després de la crisi sanitària que ha provocat la pandèmia. I, en aquest sentit, els municipis que han participat a la reunió han refermat la implicació de les viles termals en la recuperació de l’economia i del turisme. També ha servit per explicar la bona acollida que està tenint el Grau Superior de Termalisme i Benestar que des del curs passat ofereix l’Institut Manolo Hugué de Caldes de Montbui.

Caldes estarà present a la trobada de viles termals europees de Vichy (França)

Del 3 al 5 de novembre la ciutat francesa de Vichy acull la segona trobada anual de l’EHTTA, l’associació europea de viles termals històriques. Caldes de Montbui, com a municipi que en forma part, participarà també en aquesta reunió. A la trobada hi assistirà l’alcalde Isidre Pineda, Carme Germà, regidora de Turisme i Termalisme, i Núria Carné, regidora d’Europa i Projecció Exterior.

La propera assemblea de l’EHTTA, que se celebrarà el maig del 2022, es farà a Caldes de Montbui, que ha estat escollida com la ciutat amfitriona per reunir els representants de les viles termals històriques d’Europa.

Darrera actualització: 28.10.2021 | 18:08