Caldes de Montbui acollirà el 2022 l’assemblea general de l’Associació de Viles Termals i Històriques

Dijous, 13 de maig de 2021 a les 14:30

L’Associació de Viles Termals i Històriques (EHTTA) ha escollit Caldes per acollir el 2022 la propera assemblea general. La decisió s’ha pres avui durant la reunió celebrada a Portugal

La primavera del 2022 Caldes de Montbui es convertirà en el punt de trobada de totes les principals ciutats termals europees. L’assemblea general de l’Associació de Viles Termals i Històriques d’Europa (EHTTA) ha escollit Caldes per acollir la propera reunió de l’entitat. La decisió s’ha pres avui dijous durant la reunió celebrada a la vil·la termal de São Pedro do Sul, a Portugal. En la trobada, s’ha ratificat la candidatura presentada per l’Ajuntament de Caldes de Montbui per acollir l’assemblea general de l’any que ve.

L’alcalde, Isidre Pineda, i la regidora d’Europa i Projecció Exterior, Núria Carné, han agraït la confiança amb la proposta presentada per l’Ajuntament i han aprofitat per exposar a la resta de ciutats membres de l’EHTTA els recursos turístics de Caldes, les infraestructures i els serveis que es trobaran els membres de l’associació quan visitin el municipi la primavera de l’any que ve.

Les termes romanes de Caldes, protagonistes de les conferències

Durant la trobada d’aquest any, que se celebra a Portugal entre el 12 i el 14 de maig, s’ha convidat a tres pobles i ciutats que tenen termes romanes per participar a les conferències. Un d’ells ha estat Caldes de Montbui. En aquest cas, l’encarregada de dur a terme la conferència ha estat la regidora de Turisme i Termalisme, Carme Germà, durant la qual ha parlat dels orígens de les termes romanes del municipi, n’ha destacat la importància patrimonial i ha explicat els beneficis per la salut i el benestar que tenen les aigües termals de Caldes.

L’octubre del 2018 Caldes va entrar a formar part d’aquesta associació a la qual, només s’hi pot accedir després de la validació del comitè científic encarregat d’examinar si es compleixen uns estrictes requisits relacionats amb l’ús de les aigües termals o la conservació del patrimoni arquitectònic, entre d’altres. 

L’Associació de Viles Termals i Històriques (EHTTA) és una entitat sense ànim de lucre que aplega 49 ciutats termals europees de 18 països (Àustria, Azerbaijan, Bèlgica, Croàcia, República Txeca, Hongria, Estònia, França, Alemanya, Grècia, Geòrgia, Itàlia, Luxemburg, Polònia, Portugal, Espanya, Turquia i el Regne Unit).

Darrera actualització: 13.05.2021 | 14:32