Caldes acollirà la nova formació de Termalisme i Benestar

Divendres, 3 d'abril de 2020 a les 12:20

Caldes de Montbui acollirà el primer cicle formatiu de grau superior de Tècnic/a en Termalisme i Benestar. Es tracta d'un cicle de nova creació tant a Catalunya com a l'Estat Espanyol

La nova oferta formativa, que aquest proper curs només s’impartirà a l’Institut Manolo Hugué de Caldes de Montbui, està recollida en el Reial Decret 699/2019, de 29 de novembre, pel que s’estableix el Títol de Tècnic/a Superior en Termalisme i benestar, es fixen els aspectes bàsics del currículum, i es diu que es tracta d’un títol oficial i amb validesa a tot el territori nacional, i va sortir publicada al BOE del passat 10 de gener. Es tracta d’una nova oferta especialitzada en el sector termal i única a Catalunya.

Els agents que intervenen en la realització d’aquest cicle són el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Balneària de Catalunya, l’Ajuntament de Caldes de Montbui, els Balnearis del municipi i l’Institut Manolo Hugué on s’impartirà el nou cicle formatiu.

Els requisits d’accés són:

· tenir el títol de batxillerat,

· tenir el títol de tècnic de formació professional o tècnic superior de formació professional o tècnic especialista,

· haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental,

· haver superat el curs d'orientació universitària (COU) o el preuniversitari,

· tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP),

· tenir qualsevol titulació universitària o una d'equivalent,

· Haver superat la prova d’ accés a cicles formatius de grau superior (cal tenir almenys 19 anys l’any en què es reaitza la prova o 18 pels que tenen el títol de tècnic)

· haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Competències generals de la titulació

La competència general d'aquest títol, i que correspon al de Tècnic/a Superior en Termalisme i Benestar, consisteix a gestionar serveis relacionats amb el termalisme i el benestar (wellness), aplicant tècniques de hidrocinesia, tècniques hidrotermals, massatges estètics i programes de condicionament físic en l'aigua d'acord amb protocols establerts, dinamitzant les activitats personalitzades programades i orientant-les cap a la millora de la qualitat de vida i de la salut, aconseguint la satisfacció dels usuaris i assegurant la prestació de el servei en condicions de qualitat, seguretat i protecció ambiental.

Sortides professionals

Les sortides professionals que contempla el nou cicle són

· Tècnic/a en tractaments estètics integrals

· Especialista en tècniques hidroestètiques

· Tècnic/a en massatges estètics

·Tècnic/a en drenatge limfàtic estètic

· Instructor de grups d’hidrocinèsia i cura corporal

· Coordinador d’activitats de condicionament físic i hidrocinèsia

· Director tècnic en spas i balnearis

· Monitor de lleure

· Socorrista en instal·lacions aquàtiques

Per més informació i matrícula, podeu contactar amb l’Institut Manolo Hugué a través de l’adreça de correu electrònic iesmanolohugue@xtec.cat, mitjà preferent de contacte durant aquest període de confinament, o be trucant al telèfon 93 865 37 62 quan aquest finalitzi. També es pot trobar informació als webs https://www.xtec.cat/iesmanolohugue i http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/fp/


 


 

Darrera actualització: 15.07.2020 | 14:03