Juny intens per al Grup Impulsor del PEC

Dimarts, 20 de juny de 2017 a les 14:04

El Grup Impulsor del Projecte Educatiu de Caldes ha estat elaborant línies estratègiques i propostes de treball per al I Fòrum Local d’Educació, que tindrà lloc el 28 d’octubre de 2017

Els dies 1 i 15 de juny, el Grup impulsor del Projecte Educatiu de Caldes ha estat revisant les propostes recollides en el Mapa de visions ciutadanes, un conjunt de propostes elaborat gràcies a la col•laboració de diferents grups de discussió i persones entrevistades que representen diferents àmbits de la població.

180 persones relacionades amb l’educació formal (professionals del sector eductiu, AMPAs, etc) o vingudes d’altres àmbits (comerç i empresa, entitats, lleure, tècnics municipals, etc.) han fet aportacions al Mapa de visions a través de les sessions i entrevistes fetes entre el febrer i el maig.
Aquest juny, la quinzena de persones que actualment integra el Grup Impulsor ha estat revisant, classificant, agrupant i reformulant aquestes aportacions amb l’objectiu d’elaborar línies estratègiques i propostes de treball concretes que es debatran al I Fòrum Local d’Educació, que tindrà lloc la propera tardor.

La inclusió social o la gestió dels espais comuns, alguns temes d'interès
Al llarg d’aquestes mesos, el Mapa de visions ciutadanes ha posat de manifest quin són els temes relacionats amb l’educació en valors i l’educació transversal que els interessen.

N’hi ha que apleguen una gran diversitat de propostes relacionades, com ara:
• Els models de gestió i l’optimització d’espais per part de les entitats
• Els joves i les seves necessitats en relació a la formació, a l’oci, el lleure i la participació
• Els joves en risc i la transició escola - treball
• Les sinèrgies entre centres educatius i entitats
• La prevenció i seguiment de situacions de risc social als instituts de secundària
• Les estratègies de cohesió i inclusió social, etc.

El PEC, eina per una societat més amable
El PEC busca anar més enllà l’educació formal com a principal espai educatiu i posa especial èmfasi en els espais educatius no formals i en el paper de la ciutadania en la creació i reproducció dels valors que fan que la societat sigui més amable, justa i equitativa.
Fins a mitjans de juliol el Grup Impulsor seguirà treballant per elaborar les línies estratègiques i les propostes que portarà al Fòrum. Aquest grup també s’encarregarà d’organitzar aquest esdeveniment, amb el suport del Grup Motor del PEC. El grup reprendrà la seva activitat a inicis de setembre.
Recordeu que el Grup Impulsor és un grup de treball ciutadà, estable, divers i obert. Si voleu participar-hi contacteu amb educacio@caldesdemontbui.cat.

Aprofitem per anunciar que el I Fòrum d’Educació ha canviat de data i tindrà lloc el dissabte 28 d’octubre de 10 a 14h, enlloc de fer-se al setembre com s’havia previst.

Darrera actualització: 20.06.2017 | 14:05