“Siguem refugi” exposició de carrer del camp de refugiats del Sàhara i lectura del manifest

Dilluns, 20 de juny de 2022 a les 18.00 h

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Persones Refugiades, l’Ajuntament de Caldes de Montbui fa una crida a la població a trobar-se el proper dilluns 20 de juny a les 18 h al Jardí de l’Espai Jove El Toc on es presentarà l’exposició de carrer del Camp de refugiats del Sàhara i es farà la lectura del manifest en el marc de la campanya “Siguem Refugi” impulsada pel Fons Català de Cooperació.

El municipi ha triat aquest camp per la seva vinculació amb el poble sahrauí a través de programes com “Vacances en pau”, impulsat per Caldes Solidaria i que aquest any es reactiva, i projectes de cooperació impulsats per l’Ajuntament, com ara el de manteniment del laboratori de producció local de medicaments genèrics. Amb aquest acte solidari i de denúncia el municipi reitera el seu posicionament al costat de la causa sahrauí.

Caldes de Montbui s’uneix a la campanya de sensibilització “Siguem refugi. Per un món sense camps”, que comença el 8 de juny, per denunciar la vulneració de drets humans de les persones refugiades als camps, a les rutes de fugida i a les fronteres, per apropar a la ciutadania la realitat del procés migratori i de la vida als camps, i per donar a conèixer la implicació del municipalisme català en projectes de cooperació en matèria de refugi.

La campanya consta de quatre vessants: una exposició informativa sobre deu camps de persones refugiades del món amb testimonis sonors, una campanya comunicativa online i offline, una acció de sensibilització a l’espai públic el 20 de juny i un manual de treball per a escoles i instituts. A més, a la pàgina web siguemrefugi.org , es podrà consultar tota la informació referent a la campanya i  es podran veure els continguts de les exposicions i un banc de recursos addicional per ampliar informació.

 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

#SiguemRefugi

#vieslegalsisegures

#20J

#MónSenseCamps

#DiaMundialPersonesRefugiades

 

Etiqueta: @FonsCatala

 

Espai Jove El Toc

C. de Font i Boet, 4 - 08140 Caldes de Montbui - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 865 46 55
Fax: 93 865 49 77
Adreça electrònica: eltoc@caldesdemontbui.cat
Lloc web: eltoc.caldesdemontbui.cat
Horari:  
De dilluns a divendres de 17:15 a 20:15 hores.
Vegeu situació en el mapa
Darrera actualització: 15.06.2022 | 09:48