Presentació de la gira de primavera 2024 del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Dilluns, 8 d'abril de 2024 a les 17.30 h

Caldes acull la presentació de la gira de primavera 2024 del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que tindrà lloc el 8 d’abril a les 17.30h, a la Sala Noble de l’Espai Can Rius.

Aquesta XIV edició abordarà, a través de les veus dels activistes, algunes de les reivindicacions més rellevants a escala mundial, des de la lluita pel dret a la pau a Palestina fins als drets dels pobles indígenes al Mèxic.

Del 8 al 17 d’abril, amb motiu de la gira de primavera de Ciutats Defensores dels Drets Humans, set defensors i defensores dels drets humans procedents de Mèxic, Palestina, Israel, Kenya, Afganistan i Sàhara Occidental visitaran els municipis catalans per donar a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d’origen i per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites.

Durant aquesta deu dies s'organitzaran activitats de sensibilització i tallers a les escoles, trobades amb els mitjans locals, xerrades a centre cívics obertes a la ciutadania i reunions institucionals d’incidència política, amb l’objectiu de visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen.

Per tal d’oficiar el començament de la gira, l’Ajuntament de Caldes de Montbui organitza un acte inaugural que tindrà lloc el dia 8 d’abril a les 17.30 h a la Sala Noble de Can Rius. L'acte estarà presidit per l’alcalde, Isidre Pineda Moncusí, i serà conduït i moderat per Núria Carné i Navarro, 1a tinenta d'alcaldia i regidora Cooperació al Desenvolupament.

Durant l’acte es donarà la benvinguda institucional als i les defensores convidades, que compartiran breument la seva història i rol com a activistes: Catalina Salazar, de Xile, Karima Shujazada, de l’Afganistan, Bisharo Ali, de Kenya, Sara López, de Mèxic, Yslem hijo del desierto, del Sàhara occidental, Mai Shanin de Palestina i Iris Gur d’Israel.

A més, comptarem amb unes intervencions de Sara López, sobre drets indígenes i ambientals i la seva lluita actual, i de Bisharo Ali, sobre drets i benestar de les nenes i les dones polítiques de gènere i salut. Aquestes dues activistes participen en la  gira de primavera però no a la gira calderina, per això és d’interès poder-les escoltar durant l’acte d’obertura que acull el municipi.

L’acte inclourà les actuacions musicals de Berta Miron i Martina Ortiz, joves del municipi.

Ciutats Defensores del Drets Humans és un projecte coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d'Acció pel Refugi amb la participació de 30 municipis i 8 institucions i entitats catalanes.

Els municipis catalans que formen part de la XIV edició són Barberà del Vallès, Begues, Caldes de Montbui, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues, Gavà, Girona, Granollers, Mataró, Molins de Rei, Mollet del Vallès, El Prat de Llobregat, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpetua de Mogoda, Sant Cugat del Vallès, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Pere de Ribes, Sant Vicenç dels Horts, Reus, Rubí, Terrassa, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

 

 

 

Organitza:

Ajuntament de Caldes de Montbui

Lloc:

Espai de Can Rius

Espai Can Rius

Carrer del Pont, 3 - 08140 Caldes de Montbui - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 865 41 40
Adreça electrònica: thermalia@caldesdemontbui.cat
Lloc web: www.visiteucaldes.cat/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 04.04.2024 | 11:28