Preparació de la marxa i marxa exploratòria

Divendres, 17 de març de 2023 a les 17.00 h

El Departament d’interior i l’entitat Col·lectiu Punt 6 impulsen el projecte “Urbanisme, seguretat i gènere: Proposta per a la transformació de l’espai públic. L’accessibilitat i l’habitabilitat com a elements bàsics per ampliar el dret de les dones a la ciutat i el poble”.

El projecte té per objectiu la creació d’una guia de consells i recomanacions per a la millora de la seguretat en l’espai públic amb perspectiva de gènere. La primera fase consisteix en fer un diagnòstic a diferents municipis convocant Marxes Exploratòries NO MIXTES de dones i persones no binàries. Les marxes exploratòries facilitaran l’elaboració de les propostes i recomanacions de millora de la seguretat urbana amb perspectiva de gènere.

Consisteixen a recórrer un barri o un entorn concret amb un grup reduït per crear un ambient de confiança i segur per parlar de com ens afecten les violències masclistes, per tal de detectar i analitzar quins elements físics i socials condicionen la percepció d’(in)seguretat de les dones que viuen en un determinat entorn.

Les dues sessions es realitzaran el dia 17 de març a les 17 h:

Sessió 1. Preparatòria, a l’Aula Taller de les Cases dels Mestres (2a planta de Les cases dels mestres). Sessió preparatòria on es farà una explicació de què és l’urbanisme feminista i com funcionen les marxes exploratòries i, després, es farà una part pràctica en la qual les participants identificaran espais segurs i insegurs del seu municipi. Aquesta identificació permetrà crear el recorregut de la marxa conjuntament amb totes les dones.

Sessió 2. Marxa exploratòria on es pretén observar com els espais condicionen la perspectiva de seguretat tot seguint el recorregut debatut en la primera sessió. Al final de la marxa es fa una valoració i es llancen les diferents propostes sorgides.

 

Inscripcions

Organitza:

Ajuntament de Caldes de Montbui

Lloc:

Aula Taller de les Cases dels Mestres

Les Cases dels Mestres

C. Mestre Gregori Montserrat, 4 - 08140 Caldes de Montbui - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 115 09 47
Adreça electrònica: casesdelsmestres@caldesdemontbui.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 06.03.2023 | 09:57