Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, l’Ajuntament de Caldes de Montbui, la Fundació Santa Susanna, l’Associació Cultural de les Dones, la Coordinadora de Gent Gran i la Diputació de Barcelona organitza la xerrada Dones d’Aigua a càrrec de Maite Marín, antropòloga.
La xerrada, articulada al voltant de dos documentals propis, se centrarà en l'experiència i testimoniatge de dones de diferents cultures connectades a partir de dos espais: els safarejos d'aigua termal a Caldes que encara es mantenen actius i les "lavanderies" populars a Quito, freqüentades per moltes dones que no tenen accés a l'aigua i/o que es guanyen la vida com a "lavanderes", un ofici a punt d'extingir-se, menystingut i invisible en la història de la ciutat llatinoamericana.
Les dones són en la majoria de societats les responsables del manteniment i la reproducció de la vida. L'aigua és un element vital, tant per la higiene, com per l'alimentació i la salut. Els safarejos han estat- i encara són a molts indrets- espais a on les dones han accedit a l'ús de l'aigua per a la neteja de roba, però també a una sèrie de pràctiques de socialització: laboral, suport mutu, plaer... Al documental elaborat a Caldes es mostren diferències i similituds en les experiències de dones de diferents edats i originàries de Caldes de Montbui, Lleida, Extremadura, Pakistan, Marroc i Equador. El record de l'Elena de com rentava a Quito, ens obre al següent documental i les històries de dones que encara renten a aquests espais al país andí.
L’Ajuntament de Caldes de Montbui recorda que hi ha a disposició de la ciutadania el Servei gratuït d’assessoria jurídica per a la dona. Per demanar hora, podeu trucar al Departament d’Acció Social al número de telèfon 93 865 54 20.