Ajuts al pagament del lloguer tramitats per l’Oficina d’Habitatge de Caldes

Dimecres, 3 de juliol de 2019 a les 00:00

L'Oficina d'Habitatge de Caldes ha tramitat 418 sol·licituds d'ajuts de lloguer, dels quals 370 corresponen a la concessió de subvencions per al pagament del lloguer d’aquest any

Alcalde Isidre Pineda, regidor d'Habitatge Jordi Martín, i responsable de l'Oficina d'Habitatge de Caldes, Jordi Pruna

En els primers sis mesos de l'any, l'Oficina d'Habitatge de Caldes de Montbui ha tramitat un total de 418 sol·licituds d'ajuts de Lloguer, mentre que durant tot el 2018 se’n van gestionar 378.

D’aquestes sol·licituds, 370 corresponen a la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrencia competitiva, de les subvencions per al pagament del lloguer per a l’any 2019. I d’aquestes, un 57% corresponen a Caldes de Montbui.

Una novetat important de la convocatòria d’aquest any és que s’amplia el límit de l’import total del lloguer pel qual es demana la subvenció, tot i que es manté com a subvenció màxima el 40% del lloguer amb el topall de 200€. Els imports màxims del lloguer es situen ara en 750€ I en 900€ en el cas de famílies nombroses.

El nombre de sol·licituds de subvencions per al pagament del lloguer rebudes aquest 2019 suposa un 15% més que les rebudes el 2018 que van ser 314. L’any 2017 se’n van rebre 270.

Aquesta convocatòria es va tancar el 7 de juny i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya les resoldrà a partir de l'octubre.

També està tancada la convocatòria de prestacions de Lloguer de renovació. En aquest cas, s’han gestionat 33 sol·licituds, 3 menys que l’any 2018.

Es mantenen obertes les convocatòries de presentació de sol·licituds per a col·lectius específics (fins el 31 d’octubre), i les de prestacions econòmiques d'especial urgència.(fins el 31 de desembre).

Pel que fa a les prestacions de col·lectius específics, de moment s’ha tramitat 1 expedient (dos menys que l’any passat) i pel que fa a les prestacions econòmiques d’especial urgència, fins ara s’han gestionat 14 expedients. Durant tot el 2018 se’n van gestionar 25.

Aquestes xifres les han fet públiques aquest matí, en el decurs d’una roda de premsa celebrada l’Ajuntament, l’alcalde Isidre Pineda, el regidor d’Habitatge Jordi Martín, i el responsable de l’Oficina d’Habitatge de Caldes Jordi Pruna.

En la seva intervenció, l’alcalde ha avançat que “les polítiques d’habitatge seran claus en aquest mandat” en que des de l’Oficina es treballarà per garantir tant el dret com l’accés a l’habitatge. En aquest sentit, Pineda ha apuntat tres mesures concretes en les que centraran els esforços en matèria d’habitatge en aquesta legislatura que acaba de començar: els blocs del Molí d’en Ral, l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús i la concessió de microcrèdits que fomentin l’emancipació juvenil.

En el decurs de la roda de premsa també s’ha recordat que en aquests moments I fins el 20 de setembre, està obert el termini per a la presentació de sol·licituds a la rehabilitació d’immobles.

Per més informació, cal adreçar-se a l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament, enviar un mail a habitatge@caldesdemontbui.cat o trucar al telèfon 93 865 55 99


 

Darrera actualització: 03.07.2019 | 14:15