El Punt Lila de l’Escaldàrium fa campanya de sensibilització entre 261 persones

Dimarts, 16 de juliol de 2019 a les 00:00

En el marc de les campanyes “No és no”, el Punt Lila interactua amb els assistents a la festa de l’Escaldàrium per conscienciar la població contra accions de violència masclista i sexual

El Punt Lila instal·lat al parc de Can Rius amb motiu de la post festa de l’Escaldàrium, el passat cap de setmana, compleix la doble funció d’actuar com espai de sensibilització i d’atenció en cas d’incidents relacionats amb violència contra les dones.

Pel que fa a la seva funció de divulgació, el Punt Lila es van adreçar a 261 persones en el marc de la campanya de sensibilització contra l’ús de violència masclista i sexual.

Durant la nit es va parlar amb 134 persones des del Punt Lila i la parella itinerant es va adreçar a 127 persones més. La majoria de converses van ser amb joves d’entre 16 i 25 anys.

Pel que fa a la seva funció d’atenció, al final de l’acte, el Punt va atendre una persona i les professionals van actuar segons el protocol establert per a la situació concreta que es va plantejar.

A banda d’aquestes dades, el Punt Lila activat aquest cap de setmana fa altres observacions per construir un espai cada vegada més segur, com ara reforçar la il·luminació d’alguna zona concreta o reubicar el mateix Punt per ampliar la seva visió estratègica de la zona festiva.

L’Ajuntament valora com a molt positiva la presència del Punt Lila a la festa, perquè la seva funció sensibilitzadora ajuda a minimitzar les actituds violentes i perquè incidents que en altres ocasions han passat desapercebuts ara poden ser atesos per professionals en el moment i el lloc dels fets.

 

Darrera actualització: 16.07.2019 | 13:37