Concentració amb motiu de la celebració del dia de l’Orgull LGTBI

Divendres, 28 de juny de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament de Caldes de Montbui s’ha afegit a les aturades convocades a les 12 h amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual

A la concentració davant la porta de l’Ajuntament s’han sumat veïns i veïnes i membres del consistori. La regidora de la nova regidoria d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGBTI+, Àngeles Llive, ha llegit el manifest de condemna de les discriminacions per raó d'orientació sexual i identitat de gènere, acompanyada per l’alcalde  Isidre Pineda i altres càrrecs electes del consistori calderí.

MANIFEST ÍNTEGRE

50 ANYS D'STONEWALL, SEGUIM LA REVOLTA

La matinada del 28 de juny de 1969, avui fa 50 anys, la policia de Nova York irrompé al bar d’Stonewall Inn amb la intenció de tancar el local i d’arrestar-hi la concurrència. Aquest bar, a banda de ser freqüentat per transsexuals, lesbianes, bisexuals i gais, era conegut per atreure persones racialitzades, migrades (especialment llatinoamericanes), persones sense sostre i marginades socials.

Aquella nit la ràbia per la brutal actuació policial esclatà als carrers: centenars de persones s’enfrontaren a la policia que acabà replegant-se, incapaç de contenir la resposta irada i espontània de la gent. La comunitat LGTBI deixà, per uns dies, de lluitar en associacions més o menys encobertes per defensar-se i reivindicar-se al carrer.

50 anys després som les mateixes persones que lluitem contra les agressions i els discursos de l’odi que pretenen deshumanitzar-nos. No ens conformem amb la llei 11/2014, cal fer-la efectiva i que es compleixi arreu, amb sancions si cal. Contra el feixisme i contra l’LGTBI-fòbia, ni un pas enrere!

50 anys després som les mateixes persones transsexuals que lluitem per la visibilització, per la dignificació, contra la patologització i per la inclusió sociolaboral en igualtat de condicions.

50 anys després som les treballadores sexuals que exigim el reconeixement dels nostres drets laborals, per part d’institucions governamentals i jurídiques, i la fi de les polítiques abolicionistes que empitjoren les nostres condicions de vida i les de les nostres famílies.

50 anys després som les persones amb VIH que lluitem contra l’estigmatització social i laboral, la culpabilització individual i la discriminació sanitària.

50 anys després som les mateixes persones migrades o racialitzades que lluitem per fer efectius els drets humans, el dret a l’asil, el dret a gaudir d’espais de seguretat, de cures i de llibertat, i que salvem vides a la Mediterrània.

50 anys després som les persones que denunciem l’assetjament escolar per raó d’identitat de gènere o sexual. Volem una formació crítica amb l’entorn, sense prejudicis i lliure d’estereotips.

50 anys després som les mateixes persones que ens organitzem arreu del territori per defensar el dret a un treball digne, garantir l’accés a l’habitatge per a tothom i poder envellir en condicions adequades.

50 anys després som les mateixes persones que no ens venem a empreses ni governs que es renten la cara amb la lluita LGTBI i mercantilitzen els nostres drets, cossos i sexualitats.

50 anys després lluitem més plegades que mai amb les reivindicacions feministes, perquè som una mateixa lluita per la dignitat humana. Només sí és sí!

50 anys després cal tornar a reivindicar que hem estat, som i serem la revolta al carrer per guanyar plegades una vida digna i feliç.

També vol manifestar, així, el compromís permanent i actiu de l'Ajuntament de Caldes de Montbui a lluitar, amb més fermesa que mai, contra les discriminacions per raó d'orientació sexual i identitat de gènere en general, i a continuar i consolidar el desplegament de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, en particular, com una eina potent per a la garantia dels drets de totes les persones LGBTI. Per avançar cap a un país respectuós i divers on la normalitat social faci que les persones LGBTI es mostrin tal com són, sense por i amb la plena acceptació dels seus drets, on la discriminació per motiu d'orientació sexual i identitat tingui tolerància zero.

Darrera actualització: 28.06.2019 | 12:32