La Festa Major acaba amb una afluència massiva de públic als actes, amb bona acollida dels nous espais i sense incidències

Dimecres, 13 d'octubre de 2021 a les 00:00

Milers de persones han participat de la seixantena d’actes programats. Las terrasses i l’escenari del Parc de Can Rius han estat les novetats més destacades. Mira aquí l'àlbum de fotos

La Festa Major 2021 acaba amb èxit de públic i de participació en la majoria dels actes programats. Durant els cinc dies d’activitats, milers de persones han pogut gaudir de la seixantena de propostes per a tots els públics que configuraven el programa d’aquest any. En aquest sentit, l’organització valora molt positivament el funcionament i el desenvolupament de totes les activitats, que no han registrat cap incidència destacada i que han comptat amb la participació de fins a una trentena d’entitats de Caldes de Montbui. Tot plegat en una Festa Major en què la cultura popular i les entitats culturals, esportives i socials del municipi han tingut un protagonisme especial.

Laia Cuscó, regidora de Cultura, valora la festa Major i el paper que han tingut les entitats.

L'alcalde Isidre Pineda valora positivament els canvis i la nova organització de la festa Major.

La programació s’ha hagut d’adaptar a les limitacions sanitàries vigents imposades pel control de la pandèmia. La més important, el control d’aforaments i la limitació de públic en cada un dels espais. Per aquest motiu, per la majoria dels actes calia reservar entrada prèviament. Un sistema que tenia com a objectiu facilitar el control d’accés i l’aforament. Tot i això, el fet de no disposar d’entrada reservada no ha impedit que moltes persones hagin pogut gaudir igualment dels espectacles. En alguns casos, des de fora del recinte habilitat especialment pel públic.

Aquesta Festa Major també ha implicat un canvi en el format i en la distribució dels actes, que s’han acabat concentrant, en dos escenaris principals: el de la plaça de la Font del Lleó i el del parc de Can Rius. Aquests dos escenaris són l’altra novetat destacada d’aquesta edició i, en tots dos casos, ha tingut una molt bona acollida per part del públic. En especial, l’escenari del parc de Can Rius que compartia ubicació amb les Terrasses de Festa Major, gestionades pel Club Natació Caldes, el Club Hoquei Caldes i els Castellers de Caldes. En aquest sentit, l’afluència de públic ha estat constant durant els cinc dies que ha durant la festa, però cal destacar la nit de dissabte com la que va registrar una major concentració de públic.

Una Festa Major segura i sense incidències destacades

Paral·lelament, des del punt de vista de la seguretat ciutadana, el dispositiu de seguretat dissenyat conjuntament entre la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra, ha permès controlar en tot moment les concentracions de gent al marge de les activitats programades. Tot i que hi ha hagut concentracions puntuals al barri del Bugarai o al Polígon de La Borda, l’actuació policial ha permès limitar i reduir els incidents i les molèsties als veïns. Fins el punt que no ha calgut fer una intervenció policial directe. Aquest dispositiu policial també ha servit per controlar i gestionar la mobilitat que, en comparació amb passades edicions de la Festa Major, ha estat molt més fluïda i amb menys afectacions. En aquest sentit, tampoc s’ha registrat cap incidència pel que fa al trànsit o a la mobilitat.

Darrera actualització: 14.10.2021 | 12:28