Pineda i Solé reben Raül Romeva, Medalla d’Honor de Caldes de Montbui

Dilluns, 18 d'octubre de 2021 a les 00:00

Dos anys després d’atorgar-li el distintiu de Medalla d’Honor de Caldes de Montbui, l’Ajuntament rep Raül Romeva, qui ha visitat la vila amb motiu d’una trobada amb el Grup de Suport calderí

Isidre Pineda, alcalde, i Jordi Solé, ex alcalde, han rebut a l’Ajuntament a Raül Romeva, qui va distingit amb la Medalla d’Honor de la vila l’any 2018, sota el mandat de Solé i mentre encara era a presó pels fets de l’1 d’Octubre. A la rebuda ha assistit també Pepe Beunza, amic de Romeva, membre del seu grup de suport i primer objector de consciència de l’Estat espanyol.

L’ex veí de Caldes de Montbui ha visitat la vila aquest diumenge de Capvuitada convidat pel Grup de Suport a Raül Romeva. L’ocasió ha servit també per oferir-li una breu rebuda institucional, recordar l’acte homenatge que es va celebrar el setembre de 2018 i els motius que van propiciar l’atorgament de la Medalla.

El guardó de la Medalla d’honor de la Vila de Caldes de Montbui és una peça escultòrica de l’artista Àngels Llop. La peça és una al·legoria a les termes romanes, un dels inequívocs símbols calderins, pensat per ser lliurat a persona vinculades a Caldes de Montbui que projectin els valors del municipi cap a l’exterior. Fins l’actualitat, Romeva és portador de l’única Medalla d’Honor de la vila.

Vinculat a l’àmbit de la Cultura de la Pau i la defensa de la llibertat, del Medi Ambient i de la Solidaritat, Raül Romeva encarna valors amb els quals s’identifica Caldes de Montbui, poble on va viure-hi dels 9 als 22 anys.

Setembre de 2018, homenatge a un Raül Romeva empresonat

El 29 de setembre de 2018 la Sala de Plens de l’Ajuntament de Caldes de Montbui va ser escenari del lliurament de la Medalla d’Honor de la vila a Raül Romeva.

Jordi Solé, llavors alcalde, i Ernest Maragall, llavors conseller d’Afers Exteriors, van deixar la medalla en mans de Diana Riba, companya de l’activista polític, ex eurodiputat, ex conseller i ex diputat del Parlament de Catalunya.

A l’acte van assistir familiars i amics i membres del Grup de Suport a Raül Romeva, així com altres autoritats de l’actualitat política del moment, com ara Juli Fernández.

Aquell dia, Diana Riba va llegir una carta d’agraïment que el conseller empresonat va escriure per l’ocasió on transmetia estar honorat pel gest i donava les gràcies als calderins i les calderines. L’acte va ser un sentit homenatge al que fou veí del municipi i primer conseller d’Exteriors de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 18.10.2021 | 11:37