L’Ajuntament lliura 12 nous Certificats d’Acollida

Dilluns, 11 de juliol de 2022 a les 00:00

La 7ena edició de l’entrega de Certificats d’Acollida lliura diplomes a una dotzena de persones arribades d’Hondures, Mèxic, Cuba, Equador, Rússia, Colòmbia, Brasil i El Salvador

Les persones que han rebut el Certificat d’Acollida en aquesta 7ena edició procedeixen en la seva majoria de diferents països de Llatinoamèrica (3 d’Hondures, 2 de Cuba, 2 de Mèxic, 1 de Brasil, 1 de Colòmbia, 1 d’El Salvador i 1 d’Equador) i 1 de Rússia.

El certificat demostra que les persones que el tenen han superat amb èxit el circuit formatiu i que tenen voluntat d’inclusió i arrelament al municipi.

L’acte d’aquesta 7ena edició del lliurament de Certificats d’Acollida, en el que l’alcalde Isidre Pineda i la regidora de Nova Ciutadania Àngeles Llive han fet entrega dels diplomes a les persones interessades, s’ha fet aquest dilluns al migdia a la Sala Noble de Can Rius.

Servei de Primera Acollida

L’Ajuntament de Caldes de Montbui, que ofereix des de 2015 el Servei de Primera Acollida (S1A) a totes les persones estrangeres que acaben d’arribar al municipi, implica a tot el consistori en l'acollida de les persones nouvingudes.

La formació, que inclou visites guiades pels punts més emblemàtics del patrimoni calderí, és transversal i l'imparteix personal tècnic, municipal de diferents àrees: policia local, medi ambient, habitatge, serveis socials, educació, desenvolupament econòmic, participació ciutadana, joventut, cultura, turisme i personal del Centre d'Atenció Primària del municipi.

Fins ara, l’Ajuntament ha realitzat 9 edicions del curs de Primera Acollida i hi han participat un total de 148 persones, de les quals 84 han finalitzat tot el procés formatiu dels 3 mòduls i han rebut el Certificats d’Acollida.

Caldes, poble acollidor

Actualment viuen a Caldes persones procedents de 67 paisos

L’Ajuntament, a través de la regidoria de Nova Ciutadania, ofereix dos projectes (el Servei de Primera Acollida i el Projecte Mentoria) adreçats específicament a totes les persones que acaben d’arribar d’un altre país i venen a viure a Caldes. El Servei de Primera Acollida s’adreça a persones adultes i el projecte Mentoria, que es fa en col·laboració amb Caldes Solidària, s’adreça a infants i joves reagrupats. L’objectiu d’aquests programes és acompanyar les persones nouvingudes en el procés d’inclusió lingüística, social i cultural del municipi i de Catalunya.

Tant el Servei d’Acollida de Caldes com el Projecte Mentoria s’inclouen com a bones pràctiques a la Guia «Fer nova ciutadania des del món local: propostes per a la inclusió, la interacció i la diversitat», editada el 2020 pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, on es recullen experiències en l’àmbit de les polítiques migratòries i d’acollida.

 

 

Darrera actualització: 12.07.2022 | 09:51

Imatges