Ajornada la primera sessió “Urbanisme, seguretat i gènere: proposta per a la transformació de l’espai públic”

Dijous, 16 de febrer de 2023 a les 14:29

La primera sessió adreçada a dones i persones no binàries del projecte “Urbanisme, seguretat i gènere: Proposta per a la transformació de l’espai públic" queda ajornada fins el 17 de març, a les 17 h. Inscripcions a través de l’enllaç

El Departament d’interior i l’entitat Col·lectiu Punt 6 impulsen el projecte “Urbanisme, seguretat i gènere: Proposta per a la transformació de l’espai públic. L’accessibilitat i l’habitabilitat com a elements bàsics per ampliar el dret de les dones a la ciutat i el poble”.

El projecte té per objectiu la creació d’una guia de consells i recomanacions per a la millora de la seguretat en l’espai públic amb perspectiva de gènere. La primera fase consisteix en fer un diagnòstic a diferents municipis convocant Marxes Exploratòries NO MIXTES de dones i persones no binàries. Les marxes exploratòries facilitaran l’elaboració de les propostes i recomanacions de millora de la seguretat urbana amb perspectiva de gènere.

Consisteixen a recórrer un barri o un entorn concret amb un grup reduït per crear un ambient de confiança i segur per parlar de com ens afecten les violències masclistes, per tal de detectar i analitzar quins elements físics i socials condicionen la percepció d’(in)seguretat de les dones que viuen en un determinat entorn.

Les sessions es realitzaran el dia 17 de març a les 17 h.

  • Sessió 1 - Sessió preparatòria on es farà una explicació de què és l’urbanisme feminista i com funcionen les marxes exploratòries i, després, es farà una part pràctica en la qual les participants identificaran espais segurs i insegurs del seu municipi. Aquesta identificació permetrà crear el recorregut de la marxa conjuntament amb totes les dones.
  • Sessió 2 - Marxa exploratòria: on es pretén observar com els espais condicionen la perspectiva de seguretat tot seguint el recorregut debatut en la primera sessió. Al final de la marxa es fa una valoració i es llancen les diferents propostes sorgides.

 

Inscripcions: https://forms.gle/JF9qRCJZEYLTgfSJ6

 

Darrera actualització: 16.02.2023 | 14:32