Convocatòria per a la concessió de subvencions de l'any 2017 per a projectes de cooperació al desenvolupament i solidaritat amb els pobles més desfavorits

Dijous, 30 de març de 2017 a les 12:47

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament, en la sessió ordinària del dia 24 de març de 2017, va aprovar la convocatòria per a la concessió de subvencions de l'any 2017 per a projectes de cooperació al desenvolupament i solidaritat amb els pobles més desfavorits, següent:

«CONVOCATÒRIA PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS DE L’ANY 2017 PER A PROJECTES DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT I SOLIDARITAT AMB ELS POBLES MÉS DESAFAVORITS.

Definició de l’objecte de les subvenció:
L’objecte de la subvenció és la regulació de la concessió de subvencions de l'Ajuntament de Caldes de Montbui per a projectes de cooperació al desenvolupament i solidaritat amb els pobles més desfavorits.
La present convocatòria té caràcter finalista i se sotmet al que regulen les seves bases aprovades definitivament en data 26 de febrer de 2015 en el Ple municipal. En allò no previst a les bases s’atendrà a l'Ordenança General de Subvencions de l'Ajuntament de Caldes de Montbui i a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions

Els projectes que es presentin a la convocatòria de subvencions han de tenir com a finalitat algun dels objectius següents:
a) La cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional.
b) El foment de la solidaritat ciutadana amb els països empobrits o en greu crisi.
c) El foment de la cultura de la pau, la defensa dels drets humans i les llibertats fonamentals, fomentant alhora, la governança a l’àmbit local, potenciant l'enfortiment de les institucions municipals i la participació de la societat civil.
d) La promoció de la lluita contra les desigualtats, l'eradicació de la pobresa i l'empoderament de les dones als països empobrits.
Es defineix com a objectiu general que els projectes i activitats compleixin els requisits que estableix la llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 7/01/1998).

Requisits que han de reunir els beneficiaris/àries i la forma d’acreditar-los:
Els beneficiàries de les subvencions són les entitats que reuneixin els requisits del punt núm. 4 de les bases aprovades.

Procediment de concessió de la subvenció:
Concessió en règim de concurrència competitiva.

Òrgan competent:
Junta de Govern Local

Contingut de les sol•licituds:
Caldrà presentar les sol•licituds utilitzant el formulari específic que s’annexa (annex 2) i que s’aprova en aquesta mateixa convocatòria.

Composició de la Comissió Qualificadora:
Es crearà una Comissió de valoració; la composició de la qual serà la següent:
• El/la Regidor/a de l’àmbit concret
• El/la tècnic/a de l’àmbit.
• El/la Cap de l’Àrea de Serveis Personals
• El/la tècnic extern del Fons Català de Cooperació

Aplicacions pressupostàries:
S'estableix aquesta dotació pressupostària, sense necessitat d'esgotar la despesa màxima autoritzada, que es detalla a continuació:

1. 53.2311.48002 Cooperació al desenvolupament: 50.000,00 euros.

Termini per a la presentació de sol•licituds:
Les sol•licituds s’hauran de presentar en el termini màxim de 30 dies naturals, a comptar a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria en el BOP de Barcelona.

Terminis per a l’atorgament i notificació de la resolució:
El termini màxim serà de tres mesos a comptar a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol•licituds. La resolució de concessió o denegació de les subvencions sol•licitades posa fi a la via administrativa i ha de ser notificada a les persones o entitats sol•licitants per correu certificat, de manera individualitzada.

Termini i forma de justificació per part dels beneficiaris:
El termini per a justificar les subvencions rebudes finalitza als tres mesos després de la finalització del projecte i com a màxim 18 mesos després que s'hagi fet efectiu el pagament complet de la subvenció.

La forma de justificació està recollida en el punt 14 de les bases aprovades pel Ple de l’Ajuntament en data 26 de febrer de 2015.

Aspectes importants a considerar:
• Les subvencions concedides són compatibles amb d’altres provinents d’altres administracions o ens privats sempre que l’import total de les subvencions obtingudes no superi la quantitat màxima de la despesa executada realment.
• Tota alteració de les condicions valorades en l’atorgament d’aquestes subvencions podrà donar lloc a la modificació de la resolució corresponent.
• L’obligació del beneficiari/ària és facilitar tota la informació que li sigui requerida per part de l’Ajuntament.

Criteris de baremació i avaluació de les peticions:
Els criteris de valoració i selecció de projectes estan recollits en el punt 11 de les bases aprovades pel Ple de l’Ajuntament en data 26 de febrer de 2015.»

La qual cosa es fa pública per al coneixement general.

1) Contra aquest acte administratiu que és definitiu en via administrativa podeu interposar en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent al de la recepció d’aquesta notificació, recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de la província de Barcelona.

2) Tanmateix, podeu interposar contra aquest acte administratiu recurs de reposició en el termini d’un mes a comptar des del dia següent al de la recepció d’aquesta notificació i contra la seva resolució i en el termini de dos mesos recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius. En el supòsit que no es dictés resolució expressa en el termini d’un mes s’entendrà expedita la via contenciosa durant sis mesos.

Data oficial de publicació: CATCert

Darrera actualització: 30.03.2017 | 12:47