Vila cardioprotegida

Tu també pots salvar una vida

 

L'Ajuntament de Caldes de Montbui, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha creat la xarxa de desfibril·ladors (DEA) instal·lats en set punts del municipi. 

En paral·lel, difon la campanya "Tu també pots salvar una vida" i recorda que, davant una aturada cardíaca, una intervenció a temps amb un desfibril·lador pot ser vital. Qualsevol persona, sense tenir coneixements de primers auxilis, els pot utilitzar. 

Què és el Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA)

Desfibril·lador Extern Automàtic Un DEA és un aparell electrònic portàtil que diagnostica i tracta una aturada cardiorespiratòria generant una descàrrega elèctrica que pot salvar una vida reactivant la funció cardíaca.

Com funciona: davant d’una situació d’emergència utilitzar un DEA és molt senzill. Els passos a seguir en tot moment estan explicats amb unes iconografies que descriuen el protocol d’actuació. És important saber que NO causarem cap mal a la víctima en cap moment, ja que l’aparell no desfibril·larà si no ho necessita la persona.

Qui el pot utilitzar: qualsevol persona pot fer ús del DEA en una situació d’emergència ja que l’aparell facilita en tot moment les indicacions de forma verbal.

Situació desfibril·ladors

Darrera actualització: 09.04.2024 | 10:01
Darrera actualització: 09.04.2024 | 10:01