Regulació d'accessos de vehicles al centre històric

El Pla de mobilitat de Caldes de Montbui preveu la regulació d’accessos al centre històric amb càmeres per preservar el patrimoni i pacificar el barri de vehicles, sempre respectant les necessitats dels veïns i atenent la qualitat de vida de tothom que hi viu.

El Pla de mobilitat de Caldes de Montbui preveu la regulació d’accessos al centre històric per preservar el patrimoni i evitar l’ús inadequat i reiterat del vehicle, respectant les necessitats del veïnat i establiments i atenent la qualitat de vida de tothom que hi viu. Amb aquesta finalitat, s’instal·len càmeres, amb la senyalització corresponent, a les entrades del carrer del Forn, carrer de Bellit, carrer de Raval del Remei i carrer del Pont.

El projecte comença en període de prova l’1 de juny, amb l’objectiu de recollir-ne consultes i aportacions i fer-ne una primera valoració a la tardor.

Regulació de l’accés

Tindran lliure accés de circulació els vehicles dels veïns empadronats a l’interior del perímetre de regulació, dels comerciants i de les persones autoritzades pels residents. També s’estableix una franja de lliure accés de dilluns a divendres, de 9 a 13 h, per càrrega i descàrrega.

 Tingueu en compte:

  • Les persones residents que tinguin vehicles empadronats a l’interior del perímetre de regulació se’ls dona d’alta al sistema automàticament. Per realitzar tràmits a l'aplicatiu cal identificar-se amb matrícula i DNI.
  • Les persones residents que no tingui vehicle o no el tingui empadronat dins del barri poden fer una “Nova alta” al web.
  • Els veïns i els establiments poden fer autoritzacions per a accés puntual al barri d’altres vehicles, abans o després d’haver-hi accedit.
  • Els establiments del centre històric s’han de registrar prèviament i hi accediran amb CIF i contrasenya.

Sol·licituds d’accés per a vehicles, dubtes i suggeriments

                    

INFORMACIÓ DEL PROJECTE

El centre històric de la nostra vila constitueix un dels nuclis essencials d’evolució positiva de la mobilitat del municipi. Als anys 80/90 s’hi va fer una aposta per pacificar-hi el trànsit amb inversions importants en carrers de plataforma única (sense desnivell de vorera), i en altres projectes vinculats a aquesta filosofia de mobilitat, la més recent, la de la plaça de la Font del Lleó.  

Amb l’objectiu de donar prioritat als vianants i preservar el barri de contaminació acústica i atmosfèrica, tenint en compte que de mitjana s’enregistra una circulació de més de 4.000 vehicles diaris pels carrers del centre històric, s’ha determinat establir una regulació dels accessos més acurada, a través de noves tecnologies (control fotogràfic, videovigilància i web amb base de dades de matrícules). És una mesura amb un impacte mínim en l’entorn, més eficaç que les pilones existents i sense alterar la llibertat de moviment dels residents.

 

INFORMACIÓ, ALTES I INCIDÈNCIES

Portal de tramitació

Tel. 93 862 70 23

A/e: sterritorials@caldesdemontbui.cat 

 

PREGUNTES I RESPOSTES

Per a què serviran les càmeres que s’han instal·lat als accessos del centre històric?

Evitaran la circulació generalitzada de vehicles pels carrers del centre històric amb l’ànim de preservar-lo. Les càmeres de lectura de matrícules identificaran aquelles que no estiguin introduïdes a la base de dades de vehicles habituals del barri.

 

Tots els vehicles no validats se sancionaran?

L’accés puntual i excepcional no es denunciarà. Se sancionaran els vehicles que entrin al centre històric sense validació de manera reiterada i en un període de temps curt.

 

Què enregistren les càmeres?

Cada punt de vigilància inclou dues captures de càmera: la matrícula i el contorn, per poder identificar el vehicle sencer.

 

Quantes matrícules per família es poden introduir a la base de dades? Es poden inscriure vehicles de familiars de visita habitual?

Les persones empadronades al barri poden introduir les matrícules de tots els vehicles de circulació habitual que es requereixin.

 

Què passa amb els vehicles no censats  al  barri o vehicles de lloguer o d’empresa que condueixen veïns i veïnes o comerciants de la zona regulada?

Poden entrar al barri amb inscripció prèvia de la matrícula a la base de dades de la web. La primera vegada, per tal que es doni d’alta l’usuari/ària del vehicle, caldrà omplir el formulari que hi ha al web.

 

Un treballador/a habitual d’una empresa situada al barri pot entrar i aparcar el cotxe al garatge de l’empresa?

Sí, cal que l’empresa n’inscrigui la matrícula a la base de dades com un vehicle de circulació habitual.

 

Poden accedir al barri vehicles de clientela que hagi d’anar a buscar productes a un comerç o restaurant?

L’accés puntual i excepcional al nucli antic és permès, només se sancionarà la reiteració de circulació sense validació en un període de temps curt.

 

Un cotxe no empadronat al barri pot portar una persona de mobilitat reduïda a un comerç, restaurant o servei?

Sí. L’accés puntual i excepcional al nucli antic és permès, només se sancionarà la reiteració de circulació sense validació en un període de temps curt.

 

Una persona del barri que no tingui vehicle pot autoritzar l’entrada d’una matrícula habitual?

Sí. Cal que faci una “Nova alta” al web.

Darrera actualització: 31.05.2021 | 14:41