Pla d'Acció per l'energia sostenible i el Clima de Caldes de Montbui

El Pla d’Acció Climàtica de Caldes de Montbui defineix les accions a realitzar per lluitar contra el canvi climàtic i mitigar-ne els efectes

El Pla d’Acció Climàtica (PAC) derivat de la moció de Declaració de l’emergència climàtica de Caldes de Montbui, aprovada per unanimitat pel Ple de l’Ajuntament el desembre de 2019, inclou les accions per implementar de forma immediata, a mitjà i a llarg termini (ODS 2030), d’acord amb els requeriments del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia (Covenant of Mayors).

Els principals compromisos que assumeix el Pla són la reducció del 55% de les emissions de CO2 el 2030 respecte les del 2005, avançar cap a la neutralitat climàtica el 2050, la reducció de la vulnerabilitat als efectes del canvi climàtic, fer front a les situacions de pobresa energètica o desigualtat i treballar per a una adaptació i transició socialment justa.

El procés de redacció del PAC va ser exhaustiu, transversal, i va comptar amb la participació de l’equip tècnic, el polític i la ciutadania. Des del febrer del 2020 fins al novembre del 2021 el procés es va dur a terme en tres fases: diagnosi, pla d’acció i aprovació. Durant la fase del pla d’acció es va realitzar un procés de participació ciutadana on es van recollir propostes i es van prioritzar en les diverses sessions del procés.

Amb l’objectiu de lluitar i mitigar els efectes del canvi climàtic, el PAC defineix 67 accions que s’estructuren en 6 eixos: transició energètica, mobilitat sostenible, residu zero, gestió eficient de l’aigua, protecció del medi natural, la biodiversitat i l’activitat agrícola i un eix transversal.

Darrera actualització: 26.05.2023 | 14:19